Fudbal

Prvo ''Kijara'', zatim i ''Denis'' - ponovo odlaganja mečeva u Britaniji

Izvor mondo.rs

Nova oluja i obimne padavine primorali su Engleze i Škote da odlažu mečeve za danas.

Prošle nedelje su olujni vetrovi odlagali utakmice u Nemačkoj, Belgiji, Holandiji i Engleskoj, a sada je britansko ostrvo pogođeno novim olujama. Prate ih i obilne padavine.

Kiša koja je pogodila delove Engleske i Škotsku sprečila je odigravanje nekoliko fudbalskih susreta u te dve zemlje. Najbitniji među njima je okršaj Glazgov Rendžersa i Livingstona u okviru prvenstva.

Udari vetra dostižu brzinu od 70 milja na sat, a to su uslovi u kojima niko ne razmišlja o fudbalu. Samo nedelju dana nakon Kijare, koja je takođe donela olujne udare iz kontinentalnog dela Evrope, mečevi se ponovo odlažu.

Neće biti odigrana dva susreta, okršaj Rendžersa i Livingstona, kao i susret Madervel - Sent Miren u okviru istog takmičenja. Škoti će morati da pomere i neke utakmice nižih liga, tačnije jedan meč u Čempionšipu i jedan meč u četvrtom rangu takmičenja.

Englezi imaju probleme, takođe, ali za sada nema naznaka da će biti pomeranja utakmica koje se igraju u okviru Premijer lige ovog vikenda. Oluja ''Denis'' za sada utiče samo na niželigaše.

Trećeligaški susret Ročdejla i Tranmera neće biti na programu danas, a istu sudbinu je doživela utakmica Svindona i Skantorpa u četvrtoj ligi Engleske. O naknadnim terminima još nema reči, a i na njih će sigurno uticati vremenske prilike.