Fudbal

Stanković promukao posle Čuke: Rekao sam Njegošu da ću ga prebiti

Autor Jovan Terzić

Naravno, trener Zvezde je to kazao u šali.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda počela je drugi deo sezone sa novim trenerom na klupi, a sudeći prema debiju Dejana Stankovića - "nema zime" ovog proleća ako njegovi igrači nastave ovako da igraju.

Dvostruki uzastopni šampion Srbije slavio je bez većih problema protiv Čukaričkog (2:0), nanevši "brđanima" prvi poraz na domaćem terenu posle godinu i po dana, a strelci su bili mladi Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, koji je možda već dao gol kola!

"Igračima sam tražio samo jedno, da mi naprave lep debi i oni su to uradili. Hvala im na tome. Lepo je vratiti se u srpski fudbal, imam svoje ciljeve i idemo ka tome da ih ostvarimo... Čukarički je ozbiljna ekipa, prva u ligi u oduzimanju lopte i brzoj tranziciji. Gledali smo da im to oduzmemo i možda je naša zasluga to što su odigrali slabije nego inače ove sezone", kazao je "Deki" na početku konferencije.

Najveći utisak ostavili su mladi - Petrović, Gavrić i Nikolić - dok je Babić ipak ostao na klupi.

"Ako treba da motivišeš mladog igrača, onda si pogrešio posao. Onda nešto ne valja. Pogotovo u Zvezdi, gde mladi igrač kada dobije šansu treba da preore teren", naveo je Dejan Stanković koji je promukao zbog davanja instrukcija svojim igračima.

"Srećan sam što sam ovde. Jesam promukao, ja se uvek derem, tako da ću morati da zategnem glasne žice", našalio se novi trener Crvene zvezde i nastavio u istom stilu.

Na pitanje šta je objašnjavao Njegošu Petroviću posle meča - odgovorio je u svom stilu.

"Rekao sam mu da ću ga prebiti... Ha-ha, šalim se naravno. Kada imaš dominaciju kao što smo mi imali, onda utakmicu treba da zatvoriš. Malo smo se razvukli po terenu u poslednjih desetak minuta, ali treba malkice iskustva, da igrači budu 'namazamiji', da ne uđu u trkalicu. To je jedino što mogu da zamerim igračima, ekipno", objasnio je on.


Njegov kolega sa druge strane, Aleksandar Veselinović, koji je u jednom trenutku ove zime figurirao kao potencijalni trener Zvezde, čestitao je crveno-belima na trijumfu.

"Iskrene čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi i želim joj da ostvari zacrtane ciljeve", naveo je Veselnović koji je čestitao i Stankoviću na svemu što je uradio za srpski fudbal.

"Moramo da vodimo računa da poštujemo vrednosti Crvene zvezde i Dejana Stankovića i moram da biram reči jer ne želim da se protumače kao alibi. Nismo odigrali na našem nivou, to je tačno, ali citirao bih velikog Njegoša: 'Strah životu obraz često kalja'. To naravno ne umanjuje pobedu našeg rivala ovog popodneva", naveo je trener Čukaričkog.