PSŽ gubio 0:3, vodio, pa u nadoknadi ostao bez pobede!

Ludo prvo, još luđe drugo poluvreme u Amijenu.

Čini se da su se fudbaleri Pari Sen Žermena malo opustili zbog velikih 12 bodova više od drugoplasiranog Olimpik Marseja uoči 25. kola Lige 1.

Klub sa "Parka prinčeva" dominira u francuskom prvenstvu, pa su igrači izgleda na gostovanje protiv pretposlednjeg tima na tabeli, Amijena, otputovali pod parolom "lako ćemo". 

Nije, ipak, bilo tako, pošto je ova "luda" utakmica završena remijem 4:4!

Motivisani domaćin je već u prvom poluvremenu vodio 3:0, golovima Žirasija u 5, Kakute u 29. i Diabatea u 40. minutu. Situaciju po goste donekle je poboljšao Ander Erera u poslednjim trenucima pred odlazak na odmor.

Ne znamo šta je Tomas Tuhel u pauzi rekao svojim fudbalerima, ali uz uvođenje Veratija i Markinjosa umesto Gaja i Tijaga Silve, to je prodrmalo ekipu, pa je PSŽ već do 74. minuta preokrenuo rezultatu svoju korist.

Kuasi u 60. i 65. i Ikardi u 74. minutu doneli su - pre utakmice - očekivano vođstvo gostiju, međutim, u nadoknadi je usledio novi šok za Parižane.

Žirasi je sjajno reagovao na dodavanje Kornete sa desne strane i udarcem iz prve još jednom savladao Kejlora Navasa za konačnih 4:4. 


Pari Sen Žermen je na ovom gostovanju bio bez dvojice najboljih igrača, Nejmara i Mbapea. Prvi nije igrao od početka februara zbog lakše povrede, pa Tomas Tuhel nije želeo da rizikuje pred duel sa Borusijom Dortmund u osmini finala Lige šampiona (utorak, 21.00, u Nemačkoj), dok je drugog odmarao zbog pomenute veoma važne utakmice.