Fudbal

Niko u Evropi ne ume da preokrene kao što to radi Atalanta

Izvor mondo.ba

Gasperinijev tim je bio u rezultatskom zaostatku nakon prvog poluvremena, ali je u nastavku meča uradio ono što najbolje ume, preokrenuo!

Izvor: Gianluca Checchi/LaPresse

''Vučica'' je na stadionu u Bergamu držala plen u zubima nakon prvog poluvremena, ali ga je ispustila u prvoj trećini nastavka!

U poslednjem minutu prvog dela, Roma je na gostovanju Atalanti došla do rezultatske prednosti, ali je uporni domaćin pogocima u 50. i 59. minutu došao do preokreta i rivalu, direktnom konkurentu u borbi za plasman u evro-elitu, odmakao na šest koraka, uz bolji međusobni skor:

ATALANTA – ROMA 2:1 (0:1)
/Palomino 50, Pašalić 59 - Džeko 45/

Možda će vas zanimati

Iako nije izgledalo da će tako biti posle prvog poluvremena, Roma je nastavila neslavan niz u mečevima sa Atalantom.

Na poslednjih 11 utakmica u duelu sa večerašnjim rivalom, uključujući ovaj, tim iz italijanske prestonice trijumfovao je samo jednom i to u avgustu 2017. godine.

Roma je večeras praktično ni iz čega, u smiraj prvog dela, došla do rezultatskog plusa.

Neoprezan je na polovini Atalante bio Hoze Palomino, loptu je ''zgrabio'' kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca matirao Pjerluiđija Golinija.

Pet minuta nastavka je Palominu bilo dovoljno da se iskupi. Izveden je korner sa desne strane, a loptu je glavom zahvatio Berat Đimšiti, prebacivši je na suprotnu stranu, gde su članovi poslednje linije Rome zaboravili na čoveka koji je umalo bio tragičar domaćeg sastava.

Namirisali su domaći u tim trenucima da je ''vučica'' ranjena i nisu propustili priliku do kraja meča da je ''dokrajče''.

Od kako je Gasperini preuzeo tim Atalante, nijedan klub u Evropi nije osvojio više bodova od njih u situacijama kada protivnik ima rezultatsku prednost. Sa tri boda osvojena večeras u Bergamu, Atalanta je sada na 71!

Đanpjero Gasperini je na teren umesto Duvana Zapate poslao Marija Pašalića, a ovaj mu je uzvratio pogotkom nakon samo nekoliko sekundi na terenu! Roma je izvela aut, ali je vrlo brzo izgubila loptu, do koje je posle akcije svog tima došao hrvatski fudbaler, koji se namestio na udarac i pogodio desne rašlje Rominog gola.

Ponovimo još jednom, Atalanta je ovom pobedom stekla šest bodova prednosti, uz bolji međusobni skor, s obzirom da je u petom kolu na ''Olimpiku'' trijumfovala rezultatom 0:2.