Fudbal

Kristijano je prekinuo niz od deset mečeva, ali je kriv Mauricio Sari!

Izvor mondo.ba

''Stara dama" ravnomerno rasporedila golove za povratak na vrh.

Juventus je, bar na nekoliko sati, ponovo na vrhu Serije A.

''Bjankoneri'' su pred domaćom publikom došli do pobede nad pretposlednjom Brešom i sad na miru mogu da se posvete gledanju najvećeg derbija ovog kola - okršaju Lacija i Intera na ''Olimpiku''.

JUVENTUS - BREŠA 2:0


Mauricio Sari odlučio je da za današnji okršaj sa timom sa ''Rigamontija'' u tim ne uvrsti drugog strelca Kalča i prvu ''violinu'' Juventusa Kristijana Ronalda.

Portugalac je na svakoj od poslednjih deset utakmica u Seriji A, počev od 1. decembra i duela sa Sasuolom do proteklog vikenda i okršaja sa Veronom, postigao bar jedan gol, a ukupno je u tom periodu tresao mreže čak 15 puta!

Shodno tom učinku, strateg ''bjankonera'' je smatrao da mu Portugalac za ovaj duel nije potreban, pa je dobio slobodno nedeljno popodne i priliku da sa tribina posmatra (za sad privremeni) povratak svog tima na vrh tabele.

Breša je dobro parirala favorizovanom domaćinu sve do 37. minuta, kada su joj ''kola krenula nizbrdo''.

Za samo četiri minuta Florijan Aje je dobio dva žuta kartona. Drugi mu je pokazan zbog prekršaja nad Aronom Remzijem u zoni udarca, a ''poklon'' je oberučke prihvatio Paulo Dibala i majstorijom odveo svoj tim do vođstva.

''Minimalac'' je na snazi bio sve do 75. minuta, kada je Huan Kvadrado poentirao nakon duplog pasa sa Blezom Matuidijem.

Osim pobede vredne povratka na prvo mesto, Sarija može da raduje i činjenica da je svoj prvi meč u Seriji A još od prvog kola odigrao ''stari lisac'' Đorđo Kjelini. On je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena na tom meču te pauzirao skoro punih šest meseci.

Ono što nije dobro po njega i njegov stručni štab jeste povreda Miralema Pjanića, koji je u igru ušao u 66. minutu, a već nakon sedam minuta zbog povrede morao da napusti igru.

SASUOLO – PARMA 0:1

Na stadionu ''Mapei'' danas su snage odmerili Sasuolo i Parma, a razloga za zadovoljstvo imao je gostujući tim.

Pitanje pobednika rešio je ''izgubljeni sin'' Žervinjo, koji je dobio idealnu loptu sa leve strane za rutinsku realizaciju.

Podsetimo, Žervinjo je priželjkivao transfer u katarski Al Sad, te namerno propuštao treninge. Ipak, odlazak iz kluba je propao u poslednjim trenucima jer papirologija nije završena na vreme pa je Žervinjo bio primoran da ostane u Parmi. Na kraju se pokajao, dobio drugu šansu – i već je koristi.

Za domaće je prvih 65 minuta odigrao Filip Đuričić.