Fudbal

Kevine, imamo loše vesti: Ta 3.000.000€ što si računao, možeš da zaboraviš!

Izvor mondo.rs

Fudbaler Mančester sitija ozbiljnog pogođen kaznom UEFA.

Evropska kuća fudbala je prošle sedmice sve iznenadila odlukom da kazni Mančester siti sa dve godine neigranja u evropskim takmičenjima i 30.000.000 evra novčanom kaznom zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja (FFP) i zavaravanja UEFA izmenama u računovodstvenim knjigama.

A sve to moglo bi da ozbiljno "udari na džep" Kevina De Brujnea!

Belgijski fudbaler je jedan od najboljih igrača Sitija već godinama i svojim partijama je zaslužio da bude dobrano nagrađen. Osim velike plate koju prima, De Brujne se izborio da u njegovom ugovoru postoje i brojne klauzule.

Ona za Ligu šampiona je posebno važna u ovoj priči.

Naime, De Brujne u svom ugovoru ima klauzulu da za svako kvalifikovanje Mančester sitija u Ligu šampiona inkasira dodatnih 1.500.000 evra, otkriva britanski "Gardijan". Kako je to za tim Pepa Gvardiole poprilično lak zadatak, na taj bonus je mogao da računa svake sezone otkad je u klubu.

Ali u naredne dve neće moći! Kako stvari stoje, Siti će biti izbačen iz evropskih takmičenja u sezonama 2020/21 i 2021/22, čime će De Brujne ostati bez praktično sigurnih 3.000.000 evra u bonusima!

U njegovom ugovoru postoji i klauzula za 1.200.000 evra bonusa ukoliko "građani" podignu čuveni "ušati" pehar, ali tu klauzulu do sada ionako nije aktivirao.

Sigurni smo da De Brujne nije jedini u ekipi sa "Etihada" koji ima ovako povoljne bonuse koje neće moći da ostvare... Naravno, sve to ukoliko Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdi odluku UEFA.