Fudbal

Golman Milana o Prosinečkom i Bajeviću: Ko ima dva lica, a ko je otvoren

Izvor mondo.ba

Iskusni čuvar mreže vraća se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine posle dužeg odsustva.

Asmir Begović je ponovo u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

Iskusni čuvar mreže, koji je trenutno rezerva u Milanu, biće na raspolaganju novom selektoru, Dušanu Bajeviću, u utakmicama baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020, prvo protiv Severne Irske u Zenici, a potencijalno protiv Republike Irske ili Slovačke.

Na njegov povratak uticao je odlazak Roberta Prosinečkog sa klupe, što je i sam naveo u razgovoru za "Dnevni avaz".

"Nedavno su mi u poseti bili selektor Dušan Bajević i njegovi pomoćnici. Moram priznati da mi je drago da je tako, da je selektor odlučio obilaziti igrače, razgovarati s nama otvoreno, to je najbolji način. Ja sam uvek tu bio za reprezentaciju, ali je prošli selektor (Robert Prosinečki) pokazao dva lica. Jedno u javnosti i jedno u razgovoru sa mnom, a to nisam zaslužio", istakao je Begović, koji je ove zime stigao u Milan na pozajmicu iz Bornmuta.

Po njegovom mišljenju, plasman na EURP mora biti prioritet u BiH.

"Sada je najbitnije da zbijemo redove, da rešimo probleme i okrenemo se utakmicama baraža. Svima nam je san igrati na Evropskom prvenstvu i imamo priliku da ga sami sebi ispunimo", dodao je golman "zmajeva", koji u Milanu igra zajedno sa još jednim reprezentativcem BiH, Radetom Krunićem, ali trenutno povređenim.

"Rade je zaista odličan momak. Plus, tu je još nekoliko igrača koji govore našim jezikom, tako da najviše vremena provodimo zajedno. Takav je i Ante Rebić, a o Zlatanu Ibrahimoviću je suvišno govoriti. On je poseban autoritet u svlačionici i na terenu i mislim da je doneo drugu dimenziju u ekipi, koja sada igra mnogo bolje u odnosu na period pre nas", zaključio je Beogić u razgovoru za sarajevski list.

Duel sa Severnom Irskom u Zenici je 26. marta, a ako pobede, "zmajevi" će pet dana kasnije na istom mestu dočekati pobednika utakmice Severna Irska - Slovačka.