Fudbal

Surduličani doveli Indonežanina sa POLA MILIONA pratilaca na Instagramu!

Izvor mondo.rs

Mladi napadač novi je fudbaler Radnika i prvi iz svoje zemlje u Superligi Srbije.

Izvor: MONDO/J. T.

Možda već od predstojećeg vikenda, ali svakako uskoro, srpski fudbal dobiće prvog Indonežanina na svojim terenima.

Reč je 18-godišnjem desnom krilu, Vitanu Sulejmanu, koji je potpisao ugovor na tri i po godine sa Radnikom iz Surdulice. 

Ovaj momak redovan je u omladinskoj i mladoj reprezentaciji svoje zemlje, a na jug Srbije došao je iz PSIM Jogiakarte.

"Radnik odlikuje maksimalno ulaganje u infrastrukturu i mlade talente, te otuda i podatak da se stalno povećava broj mladih fudbalera koji žele da dođu kod nas i odatle se odupru u evropske i svetske visine fudbala. Tako smo i prepoznali ekspanziju fudbala na Istoku, a posebno na području Indonezije. I evo, danas je poseban dan za sve nas kada možemo da poželimo dobrodošlicu jednom mladom momku iz ovog dela sveta", zadovoljan je bio generalni direktor Surduličana, Marko Marković, na promociji momka koji na društvenoj mreži Instagram ima čak 530.000 pratilaca!

O novom članu kluba govorio je i sportski direktor Darko Gašić.

"Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji. Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji, Ragunan Atletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub. U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima 12 nastupa za selekciju do 19 godina, kao i 13 nastupa za selekciju do 23 godine. Ta selekcija je sastavljena od igrača koji su pet godina stariji od njega, pa to dovoljno govori o tome kako njegov Savez i treneri te zemlje vide upravo Vitanov talenat", istakao je Gašić i dodao:

"Potrudićemo se da se Vitan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe za A reprezentaciju Indonezije. Želim mu dobrodošlicu i nadam se da će Radnik da mu pomogne da ostvari sve svoje ciljeve koje je zacrtao".

Sulejman je, navodno, bio na meti nekih belgijskih klubova, kao i poljske Lehije Gdanjsk, ali je odabrao Radnik i Srbiju.

"Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna, ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. Istog sam mišljena i kada je reč o ljudima iz ovog grada, koji su mi pružili toplu dobrodošlicu", kratko je naveo mladi fudbaler.

Radnik, koji se nalazi na 13. mestu Superlige, u subotu dočekuje poslednjeplasiranu Mačvu. Videćemo hoće li Simo Krunić već u tom duelu pružiti šansu Indonežaninu da debituje.