Fudbal

Trener Dinama psovao sudiji majku i 'popio' kaznu zbog koje propušta Hajduk

Izvor mondo.rs

"P***a vam materina, j**em vam mater na vašem suđenju", bile su, između ostalog, reči Nenada Bjelice.

Izvor: MN Press

U Hrvatskoj je ponovo vruće! Novi skandal je rezultirao u još jednoj kazni za fudbalske radnike, a ovoga puta u pitanju je trener Dinamo Zagreba Nenad Bjelica!

On je zbog vređanja sudija na utakmici protiv Osijeka od disciplinskog sudije Prve lige Hrvatske dobio kaznu mesec dana zabrane vođenja "modrih" na utakmicama.

To znači da trener Dinama neće voditi utakmice protiv Intera iz Zapređića, Rijeke i Istre na "Maksimiru", kao gostovanja Varaždinu i Hajduku u Splitu!

Tako će šampion Hrvatske 4. marta u tamošnjem "večitom" derbiju biti bez pomoći trenera, a sve zbog sramotnih komentara na račun sudija.

U zapisniku posle utakmice sa Osijekom bilo je navedeno da je Bjelica sudiji Zebecu rekao: "P***a vam materina, j**em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite". On je tom prilikom bio isključen i zbog svega će morati da plati i 2.000 kuna (odnosno oko 32.000 dinara) novčane kazne.

Ovo nije prvi put ove sezone da treneri u Hrvatskoj bivaju ovako kažnjeni. Decembra 2019. Sergej Jakirović, trener Gorice - u koju je nedavno stigao Ognjen Mudrinski - takođe je bio kažnjen sa mesec dana zabrane vođenja tima jer je sudiji rekao: "Smeće jedno, uništio si prošlu utakmicu, sad ćeš i ovu".

Tagovi