Fudbal

Dve "dvojke" u Superligi večeras: Od 2:0 do 2:3 za PET minuta, pogledajte!

Izvor mondo.rs

Voždovac - Spartak 2:3, Javor - Mladost 1:2.

Izvor: MN Press

Spektakularan preokret "na krovu"!

Gosti iz Subotice gubili su sa dva razlike do 73. minuta duela izabranog za TV termin na Areni petkom uveče, a pet minuta kasnije slavili pogodak Lazara Tufegdžića, kakav se retko viđa, za nevericu među "zmajevima" i vođstvo u utakmici 22. kola Superlige.

Za vođstvo, pobedu i tri važna boda: Voždovac - Spartak 2:3 (2:0)!

Zbunjen onim što je video, mladom treneru Radomiru Kokoviću ponestalo je reči u izjavi pred kamerama.


Aleksandar Živković nije pogrešio ni u 28, ni u 33. minutu kada je pokazao na belu tačku u kaznenom prostoru Spartaka, gde se defanzivna linija gostiju nije najbolje snalazila pod jakom ofanzivom koju je naredio trener domaćih Radomir Koković od starta i pred kojom su bekovi Spartaka trpeli konstantan pritisak sa krila.

"Zmajeve", rešene da na startni poraz u Lučanima odgovore osvajanjem bodova kod kuće, nije zaustavila ni povreda Nemanje Pejčinovića zbog koje je Koković prvu izmenu morao da "ispuca" već u 8. minutu. Neplanirani ulazak Nemanje Vučića nije učinio igru domaćih sa loptom ništa nesigurniju, naprotiv.

Voždovac je napadao, a defanzivci Spartaka u dva navrata, u razmaku od pet minuta, olako shvatali duele sa Justasom Lasickasom i Filipom Stuparevićem.

Kapiten je bio spreman.


U oba navrata loptu je namestio Nemanja Nikolić i sigurnim udarcima levom pored Miša Dubljanića, mladog crnogorskog golmana koji je stigao u Suboticu iz Čeških Buđovica, upisao šesti i sedmi ligaški gol od letošnjeg povratka iz Minska.

Pomalo zapostavljen u prvom i uljuljkan ubedljivim vođstvom, golman domaćih Marko Ilić ostao je zatečen pred ofanzivom gostiju koja je usledila posle odmora i prve izmene Vladimira Gaćinovića koji je na veštačku podlogu krova tržnog centra poslao mladog Vidovića.

Stvari su se brzo okrenule. Posle nekoliko zicera koje je skinuo, Ilić je odbranio i udarac Stefana Denkovića iz još jednog opravdano dosuđenog jedanaesterca, ali ne i loptu koja je potom pala pravo na nogu oborenog Branimira Jočića.

On je udarcem "ispod" ilića iz neposredne blizine u 73. minutu najavio šokantan "kambek" pred televizijskim auditorijumom, koji je nastavljen tri minuta kasnije u još jednoj akciji Spartaka po desnoj strani. Još jedan Nemanja Nikolić, ali u tamnoj opremi, bio je precizan iz "srca šesnaesterca" posle novog centaršuta neumornog Nikole Cvetkovića sa desne strane i drugim pogotkom u isto toliko nastupa obeležio povratak u klub posle epizoda u Partizanu i Vojvodini.

Pre sedam dana to je bilo dovoljno za remi sa Radničkim kod kuće, ovog puta najava pobede u gostima koja je stigla posle akcije u kojoj je Nikolić glavom uzdrmao prečku, a Lazar Tufegdžić isto glavom stativu.

Lopta se od prečke odbila u polje, od stative taman tako da Ilić skokom sa zemlje ne uspe na vreme da je zaustavi pre prelaska crte...

Pogledajte gol kakav se retko viđa!


Zanimljiv fudbalski vikend pred nama Mondo je najavio u generalnoj najavi kola sa duplim programom u petak uveče, s tim da utakmica u Ivanjici, započeta pola sata kasnije, nije "išla" uživo osim za malobrojne promrzle navijače kraj Moravice.

Oni su bili svedoci poraza svog tima u derbiju Zapada, koji je obeležio Vladimir Radivojević: Javor - Mladost 1:2 (0:1). Levonogi 34-godišnjak na drugoj uzastopnoj utakmici ovog proleća zabeležio je gol i asistenciju, oba puta plavo-beli dobili su golom razlike.

Gosti iz Lučana poveli su u 30. minutu ukupno četvrtim udarcem sa beče tačke večeras od kojih su tri pronašla put do mreže. Veteran superligaških lokalnih derbija Radivojević savladao je Đorđa Lazovića u 30. minutu jednako sigurno kao i kada je pre sedam dana u Lučanima doveo ekipu u vođstvo na premijeri sa Voždovcem.

Samo minut ranije, zbunjeni Lazović i Filip Pavišić posmatrali su jedan drugog čekajući jednu nasumično ispucanu loptu sa polovine Mladosti, a to je bilo sve što je preiskusni Obiora Odita želeo. Ovaj 36-godišnji Nigerijac sa 41 utakmicom u dresu Javora istrčao je sprint, prvi stigao do lopte i pao u šesnaestercu kao pokošen, što je Šegrt momentalno kaznio najstrožom kaznom.

Upravo se jedan od tragičara iz prvog poluvremena pohvalio publici da je ispravio grešku u 59. minutu i proslavio loptu u mreži gostiju kao da je zaista bio strelac, a ne samo jedan od trojice igrača u duelu pred Zlatkom Zečevićem posle odlično izvedenog kornera sa desne strane. Isprva, izjednačujući pogodak jeste bio pripisan Pavišiću, ali je naknadnim pregledanjem snimka utvrđeno da je to zapravo bio autogol Bogdana Miloševića.

Na njegovu sreću, kada prvi centaršut Radivojevića iz ugla u 88. minutu nije prošao, a Petar Jovanović iz sredine terena majstorski obezbedio saigraču novi pokušaj iz "skraćenog kornera", drugi je pogodio Milana Bojovića u čelo, a Milan Bojović mrežu posle samo četiri minuta na terenu za 25. pogodak za Mladost i nova tri boda na tabeli.

Dve "dvojke" ovog petka uveče poslužile su i kao najava međusobnog okršaja Spartaka i Mladosti već u sredu uveče u Subotici, u vanrednom terminu za 23. kolo.

Rezultati 22. kola:

petak

Voždovac - Spartak 2:3 (2:0)
/Nikolić pen 28, pen 33 - Jočić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78/

Javor - Mladost 1:2 (0:1)
/Milošević ag 59 - Radivojević pen 30, Bojović 88/

subota

Bačka Topola - Partizan 16.00 AS1
Proleter - Inđija
Rad - Napreda
Radnički - Čukarički
Radnik - Mačva
Crvena zvezda - Vojvodina 18.00 AS1

Tabela: Crvena zvezda 58, Partizan 47, Vojvodina 45, Čukarički 40, Bačka Topola 37, Voždovac (+1) 35, Radnički 33, Spartak (+1) 32, Mladost (+1) 31, Napredak 25, Javor (+1) 21, Proleter 20, Radnik 19, Inđija 15, Mačva 11, Rad 11.