Fudbal

Napoli opet IGRA fudbal: Leo Mesi stiže u grad Dijega Maradone u zao čas!

Izvor mondo.rs

Džon Kenslor razgalio je tribine "Rigamontija", ali su ih utišali Lorenco Insinje golom sa bele tačke u 50. i Fabijan Ruiz efektnim pogotkom na asistenciju Đovanija di Lorenca u 54. minutu za konačnih: Breša - Napoli 1:2 (1:0).

"Rino" je uspeo!

U poslednjoj utakmici pred dolazak Lionela Mesija u grad Dijega Maradone, fudbaleri Napolija izveli su preokret za četiri minuta igre u nastavku premijerne utakmice 25. kola Serije A.

Džon Kenslor razgalio je tribine "Rigamontija", ali su ih utišali Lorenco Insinje golom sa bele tačke u 50. i Fabijan Ruiz efektnim pogotkom na asistenciju Đovanija di Lorenca u 54. minutu za konačnih: Breša - Napoli 1:2 (1:0).


Bila je to četvrta uzastopna ligaška pobeda u gostima ekipe koju sa klupi energično vodi Đenaro Gatuzo, a šesta u poslednjih sedam utakmica kod kuće i na strani, računajući i one nad Juventusom (2:1) u prvenstvu i Interom (0:1) u Kupu.

Na redu je Liga šampiona i prva utakmica osmine finala sa Barselonom, zakazana u utorak od 21 čas uz direktan prenos na TV Arenasport.

Opširnije o utakmici koju je srpski štoper Nemanja Maksimović odigrao do kraja i bio među boljima u pobedničkom timu čitajte na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.

Mario Baloteli odigrao je večeras sedmu utakmicu bez pogotka za Brešu, pa je i dalje na pet golova od povratka u grad u kom je odrastao.

Ono što je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis uspeo smenom Karla Anćelotija i dovođenjem Gatuza na "San Paolo", njegovom jednako temperamentnom kolegi iz Breše, Masimu Selinu, nije pošlo za rukom iz tri pokušaja.

Ekipa koju je u sezonu uveo Eugenio Korini, pa na 27 dana i tri meča prepustio početniku Fabiju Grosu i onda prihvatio Selinijev poziv da se vrati na klupu, večeras je četvrti put vodio nekadašnji golman River Plate, Rasinga i Kaljarija, Dijego Lopez.

Urugvajac je samo produžio agoniju plavo-belih koji su u poslednjih deset kola Serije A osvojili dva boda.

Rezultati 25. kola:

petak

Breša - Napoli 1:2 (1:0)
/Kenslor 28 - Insinje pen 50, Ruiz 54/

Tabela: Juventus 57, Lacio 56, Inter 54, Atalanta 45, Roma 39, Napoli (+1) 36, Verona 35, Parma 35, Milan 35, Bolonja 33, Kaljari 32, Sasuolo 29, Fiorentina 28, Torino 27, Udineze 26, Leće 25, Sampdorija 23, Đenova 22, Breša (+1) 16, SPAL 15.