Fudbal

Milan imao prednost i igrača više, a u FIrenci ga spasio debitant Begović!

Izvor mondo.ba

Fiorentina je sa desetoricom bila bliža pobedi od "rosonera", koji mogu biti srećni i sa remijem na "Artemio Frankiju".

"Rosoneri" su u Firenci imali sve - gol prednosti, fudbalera više na terenu, ali su samo stigli do boda kojim moraju biti itekako zadovoljni.

FIORENTINA - MILAN 1:1 (0:0)

Gosti sa "San Sira" su poveli u 56. minutu pogotkom Antea Rebića i još kad je na pola sata do kraja isključen Brazilac Enrike Dalbert, činilo se da će izabranici Stefana Piolija upisati novu pobedu u trci za plasmanom u evropska takmičenja.

Ali, hrabrom igrom do kraja, Fiorentina je i sa desetoricom uspela da izjednači preko Erika Pulgara iz penala, da bi srpski napadač Dušan Vlahović, koji je bio jedan od najboljih na terenu, i ostali "ljubičasti" kidisali ka golu Milana i samo zahvaljujući intervencijama reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Begovića, koji je debitovao za goste, nisu ostali i bez jednog boda.

I drugi srpski fudbaler Nikola Milenković bio je starter u klubu iz Firence,

Zlatan Ibrahimović je i u ovoj utakmici podsetio sve kakav je majstor!

Najpre je oduzeo loptu protivniku, a onda nanizao dvojicu igrača Fiorentine i pogodio suprotan ugao za vođstvo gostiju sa "San Sira".

Međutim, na intervenciju iz VAR sobe, sudija Đanpaolo Kalvareze je poništio gol zbog igranja rukom švedskog napadača.

Umesto povrijeđenog Đanluiđija Donarume u 51. minutu debitovao je u dresu Milana povratnik u reprezentaciju Bosne i Hercegovine Asmir Begović i već u prvom napadu odlično intervenisao i odbranio udarac Federika Kijeze.

Ali, pet minuta kasnije iz mreže je vadio loptu njegov kolega Dragovski nakon što je poslije gužve u kaznenom prostoru "odbitak" u gol poslao Ante Rebić, koji je uknjižio šestu "recku" u Seriji A.

Još kad je Brazilac Enrike Dalbert u 62. minutu, kao poslednji čovjek odbrane srušio Ibrahimovića i zaradio crveni karton, činilo se da će Fiorentina biti poražena na "Frankiju".

Odličnu šansu za izjednačenje "ljubičastih" propustio je srpski napadač Dušan Vlahović u 72. minutu kada je iskosa sa leve strane gađao malu mrežu, ali je lopta prozujala pored stative.

Vlahović je bio jedan od junaka i kod dosuđenog penala u 81. minutu kada je asistirao Patriku Kutroneu, koji je oboren u šesnaestercu, a arbitar Kalvareze nije imao dilemu.

Begović je "pročitao" gde će šutirati Erik Pulgar, vrhovima prstiju je dodirnuo loptu, ali nije sprečio pogodak - 1:1.

Golman BiH, koji je na "San Siro" stigao na pozajmicu iz engleskog Bornmuta, do kraja je još nekoliko puta sjajno reagovao i spasio Milan poraza. Posebno kad je u drugom minutu sudijske nadoknade odbranio stopostotonu šansu Martinu Kaseresu.

SERIJA A - 25. kolo

Bolonja - Udineze 1:1 (0:1)
/Palasio 90+2 - Okaka 33/

SPAL - Juventus 1:2 (0:1)
/Petanja 69 - Ronaldo 39, Remzi 60/

Fiorentina - Milan 1:1 (0:0)
/Pulgar 84 - Rebić 56/

Nedjelja:

Đenova - Lacio (12.30)

Atalanta - Sasuolo (15.00)

Torino - Parma (15.00)

Verona - Kaljari (15.00)

Roma - Leće (18.00)

Inter - Sampdorija (20.45)

Igrano u petak:

/Čanseljor 27 - Insinje 49 pen, Ruiz 54/

TABELA: Juventus 57, Lacio 56, Inter 54, Atalanta 45, Roma 39, Napoli (+1) 36, Milan (+1) 36, Verona 35, Parma 35, Bolonja (+1) 34, Kaljari 32, Sasuolo 29, Fiorentina (+1) 29, Udineze (+1) 27, Torino 27, Leće 25, Sampdorija 23, Đenova 22, Breša (+1) 16, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.