Fudbal

Lacio opet "diše za vrat" Juventusu: Nestvarni rekord Imobilea!

Izvor mondo.ba

Nebesko-plavi iz Rima umalo su ispustili dva gola prednosti u Đenovi, ali su ipak nastavili jurnjavu za aktuelnim šampionom Italije.

U danu kad su otkazane četiri utakmice u Seriji A zbog straha od koronavirusa, Lacio je gostovao na "Luiđi Ferarisu" u matine terminu i umalo ispustio pobedu. Ovako, nakon što je do nje stigao nastavio je trku sa Juventusom u borbi za "skudeto".

ĐENOVA - LACIO 2:3 (0:1)

Izabranici Simonea Inzagija su produžili seriju na 20 utakmica bez poraza i to na tradicionalno nezgodnom "Marasiju", gde su pre tri godine poslednji put osvojili sva tri boda. I u nedelju su mogli da prokockaju sve dobro što su učinili, ali su na kraju ipak zasluženo zabeležili pobjedu.

Žestoko je krenulo danas u Đenovi jer je Lacio već u drugom minutu došao do vođstva.

Filigransku akciju od noge do noge, konkretizovao je Felipe Kaisedo pravovremenim dodavanjem prema Adamu Marušiću, koji je kao tenk prošao kroz dvojicu defanzivaca Đenove i poslao loptu pod prečku - 0:1.

Crnogorac je postigao drugi gol u sezoni, a Lacio je nastavio da napada. Kaisedo je već u 14. minutu mogao i sam da upiše u strelce, šutirao je na prvu stativu, ali još bolje je odbranio golman Đenovljana Matija Perin.

Pokušavala je Đenova, bila blizu poravnanja rezultata ili barem dobijanja kaznenog udarca, ali nisu uspeli da izjednače pre odlaska na odmor. Vredna pomena je bila i pogođena stativa Lacija, ali i sjajna prilika Imobilea koju je stvorio Milinković-Savić.

Drugi pogodak na meču bio je delo upravo Imobilea, najboljeg strelca prvenstva. Sergej je u šansu poslao Kaseda, a njegov promašaj je u gol pretvorio strelca 27 golova u tekućem prvenstvu!

Time je Imobile srušio rekord Antonija Anđelila iz 1959. godine s obzirom da je na 25 mečeva postigao 27 pogodaka.

Đenova je i u tim momentima igrala odličan fudbal, a nakon gola Frančeska Kasate kojim je prepolovila zaiostatak shvatila je da bi mogla i do boda. Zato su pritisci postali sve jači, a lopta se sve češće nalazila pred golom Strakoše.

Ipak, rezervista Danilo Kataldi je odveo Lacio do "plus dva" iz slobodnog udarca u 70. minutu kada je sa 20-ak metara majstorski prebacio živi zid, ostavivši golmanu da pogledom isprati let lopte u njegovu mrežu - 1:3.

Mogli su gosti sa "Olimpika" da stignu do još ubedljivijeg trijumfa da je prisebniji u nekoliko navrata bio Hoakin Korea, ali se mreža do kraja zatresla na drugoj strani u 90. minutu.

Posle akcije Gorana Pandeva, lopta je u ruku pogodila Manuela Lacarija u šesnaestercu, a posle intervencije iz VAR sobe, arbitar Mareska je dosudio penal. Siguran sa kreča je bio Domeniko Krišito, pa je preostalo nekoliko minuta nade. 

Ipak, pet minuta sudijske nadoknade nije bilo dovoljno da Đenovljani izbegnu 13. poraz koji ih je ostavio u opasnoj zoni. 

SERIJA A - 25. kolo

Đenova - Lacio 2:3 (0:1)
/Kasata 57, Krišito 90 pen - Marušić 2, Imobile 51, Kataldi 70/

Atalanta - Sasuolo, Torino - Parma, Verona - Kaljari, Inter - Sampdorija - ODLOŽENO

Roma - Leće (18.00)

Subota:

Bolonja - Udineze 1:1 (0:1)
/Palasio 90+2 - Okaka 33/

SPAL - Juventus 1:2 (0:1)
/Petanja 69 - Ronaldo 39, Remzi 60/

Fiorentina - Milan 1:1 (0:0)
/Pulgar 84 - Rebić 56/

Igrano u petak:

/Čanseljor 27 - Insinje 49 pen, Ruiz 54/

TABELA:Juventus 60, Lacio 59, Inter (-1) 54, Atalanta (-1) 45, Roma (-1) 39, Napoli 36, Milan 36, Verona (-1) 35, Parma (-1) 35, Bolonja 34, Kaljari (-1) 32, Sasuolo (-1) 29, Fiorentina 29, Torino (-1) 27, Udineze 27, Leće (-1) 25, Sampdorija (-1) 23, Đenova 22, Breša 16, SPAL 15.