Fudbal

Volfsburg iskoristio debakl Šalkea: Majnc lak plen za "vukove"

Izvor mondo.ba

U pretposlednjoj utakmici 23. kola Bundeslige iznenađenje je izostalo

Izvor: Stuart Franklin/Bongarts

Volfsburg silno želi u Evropu, a domaća utakmica protiv Majnca bila je prava prilika da osvoje bodove. To su i uradili, pa trenutno zauzimaju sedmo mesto na tabeli. 

Baš kao i Roma u duelu sa Lećeom, tako je i Volfsburg ravnomerno rasporedio pogotke u duelu sa Majncom:

Možda će vas zanimati

VOLFSBURG - MAJNC 4:0 (2:0)
/Brekalo 21, Stefen 45, 68, Gerhart 49/

"Vukovi" su u potpunosti opravdali ulogu favorita u meču sa nemoćnim gostima, koji su se od nada u pozitivan rezultat faktički oprostili već posle prvog poluvremena.

Nakon nekoliko napada u kojima nije bilo pravog rešenja, Volfsburg je do rezultatske prednosti stigao u 21. minutu, kada je mrežu Majnca pogodio hrvatski internacionalac Josip Brekalo, nakon asistencija Vuta Veghorsta, strelca deset golova za Volfsburg u ovoj sezoni.

U smiraj prvog dela igre, igrači Austrijanca Olivera Glaznera su udvostručili prednost preko Renata Štefena, kojem je pripala čast da u drugom poluvremenu stavi tačku na ovaj meč.

Učinio je to u 68. minutu – devetnaest minuta posle trećeg kola domaćina, koji je postigao Janik Gerhart. Ovom defanzivcu je to bio prvi gol u tekućoj sezoni.

Volfsburg je furiozno kaznio jučerašnji debakl Šalkea u duelu sa RB Lajpcigom u Gelzenkirhenu, te se direktnom konkurentu za mesto koje na kraju sezone vodi u Ligu Evrope približio na samo dva boda. Očekuje nas veoma zanimljiva trka do kraja sezone u Bundesligi.

Pogledajte rezultate i tabelu Bundeslige.