Fudbal

Kapiten Liverpula ZABRANIO priču o trofeju Premijer lige

Izvor mondo.rs

Svi znaju da je prvenstvo rešeno, ali Džordan Henderson ne dozvoljava saigračima da pričaju o trofeju

Liverpulu fali tačno pet pobeda da bi i teorijski osvojio prvu titulu još od 1990. godine, iako ga ceo fudbalski svet već vidi kao šampiona Engleske.

Uprkos tome, (povređeni) kapiten tima Džordan Henderson ne dozvoljava baš nikome da se opušta, niti dozvoljava da se priča o tituli.

Vezni igrač "crvenih" Aleks Okslejd-Čemberlejn otkrio je da Henderson uvek koristi teške reči ako nekona treningu pomene osvajanje Premijer lige. Kapiten očigledno ne dozvoljava opuštanje dok se ne osvoji još tih 15 potrebnih bodova.

"Oks" je 2017. došao u Liverpul iz Arsenala sa željom da osvaja trofeje, kaže da je tako vaspitan, ali i da mu je Henderson uzor kada je mentalitet u pitanju.

"Ugledam se na Džordana Hendersona jer je on podigao trofej Lige šampiona i vidim koliko mu je to značilo, ali kad ga vidite kako se drži, pomislili biste da nije ništa osvojio. Ako neko i promrlja reči 'osvajanje prvenstva', on ga odmah ućutka. To radi i interno, nikada se ne zanosi. Fokusiran je samo na sledeću utakmicu i sledeću stvar, to ga vodi", ispričao je Okslejd-Čemberlejn.

Liverpul večeras "zatvara" 27. kolo Premijer lige protiv "davljenika" Vest Hema na Enfildu. Taj meč će igrati bez Hendersona, koji pauzira tri nedelje.