Fudbal

Evo zašto je najbolji asistent Evrope izabrao Čelsi

Izvor mondo.ba

Hakim Ziješ o transferu iz Amsterdama u London.

Marokanski krilni napadač i jedan od lidera sadašnje generacije Ajaksa - Hakim Ziješ - na leto se seli u Čelsi, pošto je klub iz Amsterdama - prošlosezonski polufinalista Lige šampiona - postigao dogovor sa londonskim klubom o transferu vrednom 37 miliona funti.

Marokanac će do kraja sezone ostati u crveno-belom dresu, a plavi će početi da nosi od 1. jula.

Ugovor je potpisan na pet godina, a trenutno najbolji asistent Evrope (u samom vrhu je i srpski reprezentativac Dušan Tadić) u razgovoru za zvanični sajt Čelsija otkrio je ko je imao možda i najviše uticaja u odluci da izabere londonske "plavce".

"Menadžer Frenk Lampard odigrao je značajnu ulogu u svemu ovome. Zaista mnogo smo komunicirali u proteklih nekoliko nedelja, stekao sam dobar osećaj nakon razgovora sa njim i bilo je mnogo lakše doneti odluku nakon svega. Srećan sam, ponosan i uzbuđen što ću uskoro put Engleske", istakao je Ziješ.

Njegov sadašnji i budući klub su, interesatno, jesenas odmerili snage u grupnoj fazi Lige šampiona.

Na kraju, posle šest kola, Englezi su zauzeli drugo mesto - iza Valensije (uz isti broj bodova) - dok je amsterdamski velikan morao da se zadovolji trećom pozicijom i šesnaestinom finala Lige Evrope, gde je u prvom meču poražen od Hetafea (0:2).

Svi navijači Čelsija dobro su ga upamtili u spektakularnom remiju u Londonu (4:4), kada se Ziješ proslavio sa tri asistencije.