Fudbal

Radnički već našao zamenu "Čika Miši" - novi trener Radoslav Batak

Izvor mondo.rs

Nišlije su brzo reagovale nakon ostavke Milorada Kosanovića i dva dana kasnije imenovale novog šefa struke. Bivši strateg Vojvodine baš protiv te ekipe debitovaće u novom klubu

Izvor: Mondo/ Pavle Knežević

Milorad Kosanović iznenada je napustio kormilo Radničkog posle samo dva odigrana meča u prolečnom delu Superlige, a uprava Nišlija morala je brzo da reaguje.

Oni su mu pronašli zamenu i za prvog trenera ekipe postavili su Radoslava Bataka, nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore.

"Stigao sam u ogranizovan klub, koji ima visoke ambicije i u skladu sa tim ću se i ponašati. Pred Radničkim su velika iskušenja u nastavku ove sezone, a ja sam spreman za ovaj posao i verujem da ćemo ovde napraviti dobru priču. Mnogi govore da preuzimam klub u nezgodnom trenutku, ali ja mislim da za jednog trenera nezgodan trenutak ne postoji. Prihvatam ovaj izazov, radujem mu se i ubeđen sam da ćemo ovde napraviti ozbiljan rezultat", rekao je Batak tokom promocije na stadionu Čair.

Radnički je trenutno šesti na tabeli Superlige sa 36 osvojenih bodova nakon 22 odigrana kola.

"Pratio sam poslednje mečeve Radničkog, a neke igrače sam trenirao u Vojvodini. Sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem sam delio svlačionicu na Tajlandu, tako da sam i preko njega bio upoznat sa situacijom u klubu. Odradio sam jedan trening sa ekipom, polako se upoznajemo i zadovoljan sam sa onim što sam video", istakao je 42-godišnji Batak, koji je radio kao trener Vojvodine do kraja juna 2017, i na Tajlandu.

Izvor: MN Press

Radnički ove sezone ima za cilj novi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a očekuje ih i četvrtfinale Kupa Srbije.

"Svi znamo šta je želja ljudi koji vole ovaj klub i onih koji ga vode. Situacija na tabeli je solidna za nas i potrebno je da u nastavku sezone zaigramo na još višem nivou kako bi ispunili ono što se od nas očekuje. Smatram da ovde ima kvaliteta i da ćemo uraditi ono što je potrebno", jasan je strateg Nišlija, koji je sa sobom doveo i dvojicu pomoćnih trenera.

"Što se tiče stručnog štaba, u njemu će ostati pomoćni treneri Vladimir Najdanović i Zoran Kostić, kao i trener golmana Miroslav Stanković. Njima ću priključiti dvojicu mojih saradnika Zorana Repca i Davora Berberina".

Radoslav Batak će na klupi Radničkog debitovati u 23. kolu Superlige u sredu u Novom Sadu, baš protiv svog bivšeg kluba - Vojvodine u Novom Sadu.

"Imamo plan kako da odigramo protiv Vojvodine, ali ne bih sada iznosio detalje, jer sam odradio tek jedan trening ovde. Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i naravno da postoje emocije sa moje strane. Ali to će biti kontrolisane emocije. Ja sam profesionalac i jedno što želim sutra je uspeh Radničkog. Idemo u Novi Sad da napadnemo Vojvodinu i naš cilj je da se vratimo sa tri boda", jasno je poručio Batak, koji na stadionu Karađorđe neće moći da računa na Lazara Đorđevića, koji je povredio leđa na meču protiv Čukaričkog.