Fudbal

Da li je na pomolu preokret: Zlatan ostaje u Milanu i ako ne bude LŠ?

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Maldini i Boban već su prionuli na posao

U ugovor sa švedskim napadačem dodata je klauzula o produžetku na još jednu sezonu, ukoliko Milan uspe da izbori nastup u Ligi šampiona.

Ruku na srce, teško je očekivati da će se to dogoditi, jer igrači Stefana Piolija 13 kola pre kraja Serije A zaostaju devet bodova za Atalantom, koja je deklasirala tim sa ''San Sira'' u međusobnom odmeravanju snaga 22. decembra.

Stoga je direktorski tandem Zvonimir Boban - Paolo Maldini već prionuo na posao u želji da privoli Ibru da i pored eventualnog izostanka Lige šampiona ostane deo tima i u sezoni 2020/2021, a prema navodima Tutosporta, velike su šanse da u tome i uspeju, pa bi Milan tako dobio veliko pojačanje za lov na evro elitu u narednoj sezoni.

Takođe, sajt Kalčomerkato navodi da će danski defanzivac Simon Kjer, koji je u istom prelaznom roku stigao iz Sevilje na šestomesečnu pozajmicu, ostati član milanskog kluba i nakon isteka tog perioda.

Danac je u ovoj polusezoni odigrao 13 utakmica za Milan, a prema najavama iz Italije, rukovodstvo kluba je zadovoljno njegovim dosadašnjim nastupima, pa je otkup ugovora na kraju sezone izgledna opcija.