Fudbal

Lalatović: Kokeza, autoritetu, dođite na derbi da odagnate sumnje!

Izvor mondo.rs

Trener Vojvodine javno pozvao predsednika FSS da prisustvuje meču 23. kola Superlige protiv Radničkog na stadionu Karađorđe

Izvor: MN Press

Vojvodina će večeras od 18 časova u Novom Sadu ugostiti ekipu Radničkog u okviru 23. kola Superlige.

Trener domaćeg tima Nenad Lalatović javno je pozvao predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu da prisustvuje tom duelu, kako bi se na taj način "odagnale sumnje" u regularnost meča.

Lalatović je rekao da je iskreno iznenađen što derbi kola u Novom Sadu između trećeplasirane i šestoplasirane ekipe na tabeli ne sudi neki od srpskih internacionalnih sudija, već će arbitar biti Dragan Čolović, kome će pomagati Milan Pašajlić, Marko Đuričić i Nenad Milanković, koji će biti četvrti sudija.

"Čudno mi je da utakmicu ovakve važnosti ne sudi neko od naših internacionalaca, što bi, po mom mišljenju, bilo normalno. Ovako, ostavlja se prostor za razne sumnje i spekulacije, pa zato pozivam Slavišu Kokezu, kao vrhunskog autoriteta u našem fudbalu, da bude prisutan na stadionu. Neka na taj način odagna sumnje i obezbedi ravnopravan položaj aktera derbija", izjavio je za "Sportski žurnal" Lalatović, pred meč sa Nišlijama, koje su dan ranije imenovale novog šefa stručnog štaba.

Lalatović "odlično" poznaje sudiju Čolovića, budući da je sa njim već imao bliske kontakte u skorijoj prošlosti.

Naime, pre dve godine, kada je predvodio ekipu Čukaričkog, Čolović ga je prijavio nakon meča protiv Javora u Ivanjici zbog vređanja, zbog čega je morao da daje izjavu Disciplinskoj komisiji FSS, koja ga je kaznila tada novčano 100.000 dinara i zabranom vođenja ekipe na jednom meču.