Fudbal

UEFA i Siti odlaze na sud - ''Građani'' iskoristili rok za žalbu

Izvor mondo.rs

Engleski tim će pokušati u Lozani da dokaže kako je kazna UEFA previsoka.

Kao što su i najavili prethodnih dana, u Mančester sitiju su spremni da se bore i da odluku UEFA ponište na sudu. Njihova žalba na dvogodišnju suspenziju je podneta u ponedeljak, kada je bio krajnji rok.

Nakon što je UEFA izrekla dvogodišnju kaznu, uz ogromnih 30 miliona koje ''Građani'' treba da plate, klupski čelnici su najavili sudski spor. Sada će na suđenju pokušati da se izbore za smanjenje ili potpuno ukidanje kazne.

Fudbalski klub Mančester siti žalio se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na dvogodišnju zabranu igranja u evropskim takmičenjima.

Kako je danas saopštio CAS, klub se u žalio u ponedeljak, što je bio krajnji rok.

''Trenutno nije moguće navesti kada će biti doneta konačna presuda po tom pitanju'', navodi se u saopštenju.

Nije poznato da li će Mančester siti od Evropske fudbalske unije tražiti javno saslušanje. Takođe, klub bi mogao da pokuša da postigne vansudsku nagodbu kako bi rešio spor.

Uefa je suspendovala Siti na dve sezone iz evropskih takmičenja zbog kršenja pravila licenciranja i finansijskog fer pleja. Takođe, klub nije sarađivao sa istražiteljima tokom istrage. Ekipa iz Mančestera je kažnjena i sa 30 miliona evra.

Klub se ove sezone takmiči u Ligi šampiona, večeras od 21:00 igra u Madridu protiv Reala, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Prethodnih nedelja su se u javnosti pojavljivale razne izjave, od reči klupskih direktora, preko Gvardiolinog obećanja da ostaje u klubu, pa do informacija o potencijalnim transferima igrača. Ishod ovog postupka mogao bi da odredi budućnost kluba u velikoj meri.