Uživo

Zvezda zaustavljena u Inđiji, pa Stanković mora da menja za derbi!

Otvoreno je 23. kolo Superlige, utakmicom Spartaka i Mladosti, ali više pažnje u ovom terminu privlači susret u Inđiji. Tamo istoimenom klubu gostuje Crvena zvezda.

Najava Večitog derbija nije prošla onako kako su to crveno-beli planirali. Fudbaleri beogradskog tima su gostovali u Sremu, a ekipa Inđije, koja se bori za opstanak, pokazala se kao tvrd orah.

U meču bez mnogo šansi, Inđija i Crvena zvezda su postigli po gol, što je bilo dovoljno za podelu bodova. Domaćin je došao do prednosti golom Krasića, nakon greške Zvezdinih igrača na sredini terena i loše reakcije u odbrani. Izjednačila je Zvezda asistencijom Gobeljića i pogotkom Bena.

Inđija - Crvena zvezda 1:1 (1:0)
/Krasić 36 - Ben 75/

Svega nekoliko pravih prilika na ovom meču je videla publika u Inđiji, a dosta je uslove za igru otežao vetar. Iako je delovalo da će dan biti sjajan, na kraju je lopta ipak imala problema da putuje tamo gde su igrači želeli.

Susret je obeležio ogroman broj žutih kartona domaćeg tima, koji je veoma neoprezno ulazio u svaki duel. To je rezultiralo isključenjem za Čermelja, koji je zbog dve opomene morao ranije na tuširanje.

Kombinovanje Dejana Stankovića i pružanje šanse Babiću, Pankovu, Vuliću i Vukanoviću nije se pokazalo kao sjajna opcija. Vulić je bio jedan od najslabijih na terenu, vukanović nije dobio pravu loptu, a štoperski tandem je nesigurnim intervencijama unosio nemir u ceo tim.

Ovo znači da će Dejan Stanković pred Večiti derbi morati ''da se vrati na staro'', odnosno da u startnu postavu ponovo uvrsti igrače koji su doneli šest bodova u prva dva kola. Kiks u Inđiji nije prevelik, gledajući sa rezultatske strane, ali bi igra mogla da zabrine.

Mladog stručnjaka na klupi aktuelnog šampiona Srbije mora da zabrine kadrovska situaicja, pošto još uvek nije poznato kog napadača će imati na raspolaganju za derbi. Nezvanično, tomane je precrtan, Boaći povređen, Pavkov nedovoljno spreman, a Vukanović danas nije kupio kredit za taj meč.

Ekipa Partizana će večeras imati priliku da bodovnu razliku ponovo svede na 11 bodova, ali će možda i najbitniji meč u sezoni biti odigran za vikend, na stadionu ''Rajko Mitić''. Fudbaleri Inđije su drugim prolećnim bodom stigli do 16. boda u prvenstvu.

Izvor mondo.rs
15:57

90+7 - KRAJ! 1-1 u Inđiji!

Podela bodova na meču Inđije i Crvene zvezde, nakon što su golove postizali Krasić i Ben.

15:53

90+3. minut

Prošla je polovina nadoknade, a Crvena zvezda nije dovoljno konkretna u napadu.

15:50

90. minut - Kakva šansa za Babića!

Kako je ovo promašio defanzivac Zvezde? Ostao je sam na petercu nakon kornera crveno-belih, ali nije uspeo da postigne vodeći gol za svoj tim.

15:48

88. minut - Nova gužva u kaznenom prostoru Inđije

Ipak, Novica Anđelovski ovo koškanje ne sankcioniše kartonima.

15:46

85. minut - ČERMELJ JE ISKLJUČEN

Nakon faula nad Gobeljićem, kada je defanzivca Zvezde udario laktom, Čermelj je dobio drugi žuti karton. Pre ovog detalja je Inđija napravila i treću promenu, a umesto Tomića je ušao Milosavljev.

15:39

79. minut - Žuti karton i za Prekovića!

Još jedna opomena, ovog puta za golmana domaćeg tima. Predugo je trajalo vraćanje lopte u igru.

15:36

GOOOOOOOL 1-1!

Ostalo je još 15 minuta fudbala i biće veoma zanimljivo. El Fardu Ben je pogodio mrežu Inđije, nakon što ga je sjajno, na petercu, proigrao Gobeljić!

15:34

74. minut - Druga promena Inđije

Teren napušta Bastajić, koji se pre nekoliko minuta žalio na povredu. Čovek koji je propustio jednu od najboljih šansi na meču je ustupio mesto Janjiću.

15:33

72. minut - Nikolić pokušava iz slobodnog udarca

Sa velike udaljenosti i neprecizno, ali mora da se pomene jer pravih šansi nema. Crvena zvezda se baš muči na gostovanju u Inđiji.

15:26

Žuti kartoni

Do sada su opomene dobili:

Inđija - Mihajlov, Jovanović, Vidić, Bastajić, Purtić, Čermelj i Dimitrov
Crvena zvezda - Pankov

15:23

63. minut - Prva izmena Inđije

Pomalo neočekivano, teren napušta Banjac koji je ostavio sjajan utisak u dosadašnjem delu meča. Sada je na terenu Dimitrov, čovek koji u petoj sekundi igre dobija žuti karton! ovo je čak sedma opomena za momke iz Inđije.

15:22

62. minut - Najbolja šansa za Zvezdu!

Veljko Nikolić je uočio gobeljića na drugoj stativi, sjajno mu uputio loptu, ali desni bek nije uspeo da savlada Prekovića.

15:21

61. minut - Šesti žuti karton za Inđiju

Ovo puta je u notes upisan Čermelj, levi bek Inđije. On je faulom nad Benom sprečio kontranapad gostiju iz Beograda.

15:20

60. minut - KAKVA ŠANSA ZA BASTAJIĆA

Ponovo je pogrešila Zvezdina odbrana, ponovo se u kaznenom prostoru dobro snašao Krasić. Ovog puta je bio u ulozi asistenta, uposlio je Bastajića čiji je udarac Borjan odbranio.

15:18

Prate meč i na Voždovcu

Iako im za nekoliko sati predstoji gradski derbi protiv Čukaričkog, na krovu tržnog centra gledaju meč u Inđiji. I raduju se dobrim igrama Stefana Purtića i Ognjena Krasića.

15:16

55. minut - Još jedan okršaj Pavkova i Jovanovića

Često ćemo ovo gledati do kraja susreta. Nakon novog duela štopera domaćeg i napadača gostujućeg tima kratko se ukazivala pomoć Jovanoviću, ali je meč nastavljen.

15:11

51. minut - Ben pokušava iz slobodnog udarca

Jovanović je napravio prekršaj na ivici kaznenog prostora, ali je El Fardu Ben šutirao visoko preko gola iz jedne od boljih prilika za Zvezdu na današnjem meču.

15:09

48. minut - Novi žuti kartoni

Nakon čarki na terenu opomenut je Stefan Purtić u redovima Inđije, što je njihov peti karton na današnjem meču, kao i Radovan Pavkov u redovima crveno-belih.

15:08

NASTAVLJEN JE MEČ

Dejan Stanković je reagovao i odmah na poluvremenu napravio dvostruku izmenu. Na terenu su Milan Pavkov i Mateo Garsija, a igru su napustili Željko Gavrić i Miloš vulić.

14:52

OVAKO JE INĐIJA POVELA

Doskorašnji fudbaler Voždovca Ognjen Krasić je zatresao mrežu u 36. minutu. Bila je to jedina prava priliku u prvom delu igre. Pogledajte gol domaćeg tima.

14:51

POLUVREME

Kao i u jesenjem delu sezone, Inđija ima prednost protiv aktuelnog šampiona. Dejan Stanković ne može biti zadovoljan igrom svojih izabranika tokom prvih 45 i još nekoliko minuta.

14:50

47. minut - Četvrti žuti karton

Umesto poslednjeg sudijskog zvižduka u prvom delu, čuli smo prekid igre zbog faula. Bastajić je četvrti fudbaler domaćeg tima koji je opomenut od strane Novice Anđelovskog.

14:47

45. minut - Nemanja Vidić dobija žuti karton

Fudbaler Inđije, koji deli ime i prezime sa slavnim fudbalerom koji je nosio dres Zvezde, neoprezno je startovao i zaradio treći žuti karton na današnjem meču.

14:43

Inđija veoma opasna

Postigli su gol u 36. minutu, ali su ubrzo mogli još jedna. Možda i kontroverzna odluka arbitara prekinula je još jedan opasan napad domaćeg tima.

14:38

GOOOOOOl 1:0!

Vodi Inđija! Kao i jesenas u Beogradu, Inđija prva trese mrežu. Ognjen Krasić je pobegao defanzivcima Zvezde i zatresao mrežu koju čuva Borjan!

14:37

35. minut - Drugi žuti karton na meču

U problemu je sada Inđija, pošto je nakon Mihajlova i drugi štoper domaćeg tima dobio javnu opomenu. Jovanović je dobio žuti karton zbog lakta koji je udelio Vukanoviću.

14:35

33. minut - Pokušaj Bena

Nakon nešto mirnijeg dela meča, ponovo su pripretili gosti. El Fardu Ben je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Preković ponovo bio na mestu.

14:30

Gavrić je najaktivniji na terenu

Pokušava Zvezdino dete sa levog krila, ali njegovo centriranje ne daje prave rezultate u kaznenom prostoru Inđije.

14:23

21. minut - Kratak prekid zbog Benovog pada

Gavrić je ubacio loptu, momak sa Komorskih ostrva želeo da uhvati ''makazice'', ali je nezgodno pao. Nastaviće meč El Fardu Ben bez većih posledica.

14:22

Uzalud smo se ponadali

Iako smo očekivali sjajne vremenske uslove u Inđiji, počeo je da duva vetar koji za sada mnogo smeta igračima

14:21

18. minut - Moglo je da bude opasno

Aleksa Vukanović je dobro pratio igru, ubacio se na drugoj stativi posle prekida, ali je izostala realizacija

14:16

13. minut - Sudar Borjana i Gobeljića

Krasić i Banjac su sjajno kombinovali na desnoj strani, Ognjen Krasić je uputio loptu na peterac, a tamo su se sudarili borjan i gobeljić. Neopreznog Zvezdinog defanzivca zbog koje je borjan ostao na travi, ali će čuvar mreže nastaviti meč.

14:13

11. minut - Prvi žuti karton

Iskusni Miloš Mihajlov je dobio javnu opomenu zbog faula nad Aleksom Vukanovićem.

14:11

9. minut - Prva dobra prilika na meču

Željko Gavrić je pretio sa levog boka, uspeo je da stvori poziciju, ali zatim nije uputio dovoljno precizan šut. Golman Preković je zaustavio njegov udarac.

14:03

Utakmica je počela!

Na početku, da vam kažemo i da je El Fardu Ben u postavi umesto Matea Garsije. Verovatno je u pitanju neka povreda argentinskog fudbalera koji je bio najavljen kao starter.

13:57

Idealni vremenski uslovi

Danas će moći da se igra dobar fudbal u Inđiji. U ovom gradu je trenutno 18 stepeni, pa će Inđija i Crvena zvezda igrati po pravim prolećnim ulovima iako je kraj februara.

13:46

Podsećanje na meč iz jesenjeg dela

Ukoliko ste zaboravili kako je Crvena zvezda savladala Inđiju u prvom delu sezone, evo prisećanja. Susret su obeležili prednost Inđije, preorekt u režiji Milana Pavkova, ogromna greška golmana gostiju...

13:35

Arbitri meča u Inđiji

Glavni sudija na ovoj utakmici biće Novica Anđelovski, pomagaće mu Đorović Nikola i Simović Miloš, dok će četvrti sudija biti Marković Momčilo. Delegat utakmice je Lukić Časlav.

13:33

Rezervisti

Na klupi za rezerve ekipe Inđije nalaze se: 29 Knežević, 10 Dimitrov, 11 Ilić, 22 Janjić, 23 Pavlović, 32 Rajevac, 35 Milosavljev

Dejan Stanković bi u toku meča mogao da uvede nekog od sledećih igrača: 1 Popović, 3 Jovičić, 5 Degenek, 9 Pavkov, 21 Simić, 31 Ben, 33 Konatar

13:30

Postava Crvene zvezde

Gosti iz Beograda igraju u ''kombinovanom'' sastavu i priliku je dobilo nekoliko igrača koji nisu bili starteri u prva dva kola. Ovako to izgleda:

82 Borjan, 6 Pankov, 7 Vulić, 11 Garsija, 15 Babić, 20 Petrović, 22 Nikolić, 23 Rodić, 24 Gavrić, 77 Gobeljić, 92 Vukanović

13:28

Postava Inđije

Domaćin će na meču 23. kola Superlige nastupiti u sledećem sastavu:

1 Preković, 2 Cucin, 4 Mihajlov, 5 Jovanović, 7 Krasić, 17 Bastajić, 18 Banjac, 24 Purtić, 27 Tomić, 31 Čermelj, 40 Vidić

Ukratko

  • Crvena zvezda je poslednji put gostovala u Inđiji u avgustu 2010. godine, kada je slavila golom Miloša Trifunovića.
  • Beogradski tim je slavio u sva tri međusobna duela u Superligi.
  • poslednji međusobni meč obeležio je Milan Pavkov koji je Zvezdi doneo preokret u finišu meča.
učitaj još +