Fudbal

Čeka se odgovor porodice Kijeza: "Viola" spremila mega-ugovor za Federika!

Izvor mondo.ba

Stvari bi trebalo da budu jasnije polovinom marta.

Fiorentina, odnosno njen prvi čovek Roko Komiso, pripremio je ''mega-ugovor'' za jednu od zvezda tima Federika Kijezu!

Sin legendarnog italijanskog napadača Enrika Kijeze, koji je tokom igračke karijere, između ostalog, nosio i dres ''Viole'' i to u periodu od 1999. do 2002. godine, trenutnim ugovorom je za tim sa stadiona ''Artemio Franki'' vezan do leta 2022. godine.

Međutim, prema navodima italijanskog lista ''La Republika'', čelnik Fiorentine će u narednim sedmicama Kijezi, kojeg vidi kao temelj ''neke nove Fiorentine'', ponuditi saradnju do leta 2024. godine, a prema tom ugovoru, 23-godišnji napadač bi po sezoni primao četiri miliona evra!

Iako rođen u Đenovi, Kijeza je ''dete Fiorentine''. U klub je stigao kad je imao samo deset godina, prošao je kompletnu klupsku omladinsku školu, te 2016. godine postao dio najjačeg tima.

Ove sezone je na 22 utakmice Serije A postigao šest golova, uz pet asistencija, a od priključenja prvom timu, pred start sezone 2016-17, ukupno je na 137 utakmica u svim takmičenjima postigao 29 golova.

Letos se za njegove usluge raspitivao minhenski Bajern, koji je bio spreman da izdvoji 60 miliona evra, a još konkretniji od Bavaraca je bio Juventus, koji se spremao da ''razbije kasicu'' i ponudi čak deset miliona više od Nemaca'.

Ipak, Komiso je navedene ponude glatko odbio, a prema navodima ''La Republike'', polovinom marta bi trebalo da obavi razgovor sa Kijezom seniorom.

Stvari bi nakon toga trebalo da budu mnogo jasnije...