Fudbal

Mančester junajted ''žrtvuje'' Davida de Heu?

Izvor mondo.rs

Španac bi mogao da promeni klub narednog leta.

Izgleda da se Mančester junajtedu spremaju nove promene. Kako bi povećali budžet za dovođenje igrača, u klubu razmišljaju čak i o prodaji Davida de Hee!

Ovo je iznenađenje, posebno imajući u vidu kada je Španac potpisao novi ugovor na ''Old Trafordu''. Serhio Romero nije dovoljno dobar da ga zameni, ali Junajted ima ''keca u rukavu'', svog golmana na pozajmici.

Ukoliko Pol Pogba odluči da ostane u Mančesteru, što danas ne deluje kao realna opcija, klub smatra da će im samo mala pojačanja biti dovoljna za borbu u vrhu engleskog fudbala. Da bi do njih stigli, biće potreban novac.

Ako ne budu mogli da računaju na pare od Pogbe, u igri će biti prodaja De Hee! Klub procenjuje da bi sledeće leto bilo idealan trenutak da se izvuče mnogo novca za transfer španskog golmana, a onda bi ga preusmerili na druge igrače.

Pošto Romero nije blizu stativa Mančester junajteda, klub smatra da je bolje rešenje Din Henderson. Mladi golman fenomenalno brani u Šefild junajtedu, koji je hit prvenstva, pa bi za samo nekoliko meseci mogao da dobije šansu u Junajtedu!

David de Hea je 2015. godine bio blizu prelaska u Real Madrid, ali tada do transfera nije došlo. Prethodni ugovor koji je imao sa Mančesterom je isticao narednog leta, pa su u septembru potpisali produžetak saradnje, čak do 2023. godine.

Iz ove perspektive čini se da je klub tada samo želeo da ne ostane bez obeštećenja, ali ne i da dugoročno veže Španca. Ovako će pokušati da izvuku najviše što mogu na ''pijaci''.

Din Henderson je u ovoj sezoni sačuvao mrežu na devet mečeva u Premijer ligi. Mladog golmana mnogi već sada proglašavaju za budućeg čuvara mreže reprezentacije, dok je Romero jedan od najboljih rezervnih golmana u ligi.

Mančester junajted je prethodnog leta doveo tri velika pojačanja (Megvajer, Van-Bisaka, Džejms), u januaru je stigao Bruno Fernandeš, a narednog leta će se, očigledno, praviti tim sposoban za titulu.