Fudbal

Bašakšehirov hod po ivici: Aleksić "bombom" ulepšao veliki preokret!

Izvor mondo.rs

Srpski internacionalac sjajnim pogotkom učestvovao u podvigu protiv Sportinga.

Danijel Aleksić, dame i gospodo! Prelep pogodak nekadašnjeg fudbalera Vojvodine doneo je Bašakšehiru rezultat koji ga je vodio u osminu finala Lige Evrope, ali tim iz Istanbula nije izdržao da ne primi gol od Sportinga.

BAŠAKŠEHIR - SPORTING 4:1 (2:0), prvi meč 1:3
/Škrtel 31, Aleksić 45+1, Višća 90+2, pen. 119 - Vijeto 68/

Aleksić je u nadoknadi vremena prvog poluvremena namestio loptu da izvede slobodan udarac, a onda iz vrlo teškog ugla napravio majstoriju za vođstvo od 2:0.

Prethodno je Martin Škrtel doneo prednost Turcima. Ipak, to im nije bilo dovoljno, pošto je Lusijano Vijeto svojim pogotkom obezbedio prolaz portugalskom predstavniku.

Imao je Aleksić još jedan prelep udarac sa distance koji je samo "liznuo" spoljni deo mreže i Bašakšehir je bio na pragu ispadanja. Imali su samo 2:1, posle dosta muka su došli nadomak pobede, da bi onda ostali kratkih rukava...

Ali Edin Višća se tu još pitao!

Momak iz Olova je bio pravi heroj istanbulskog kluba, jer je u 92. minutu utakmice pogotkom doneo produžetke svom timu, šokiravši Portugalce, a onda je u 119. minutu odlično izveo jedanaesterac i doneo veliki preokret Bašakšehiru!

Bio je Sporting blizu, međutim, turski predstavnik će se pridružiti preostalim pobednicima mečeva 1/16 finala Lige Evrope.