Fudbal

Najnaporniji razvod u istoriji: Nejmar OPET tužio Barselonu

Izvor mondo.rs

Prošlo je tri godine otkako je otišao, ali i dalje nije sve gotovo.

Davno je bilo leto 2017. godine kada je Nejmar sa svojim advokatima stigao u Pari sen Žermen za 222 miliona evra, ali i tri godine kasnije - njegova saga sa Kataloncima nije gotova.

"Mundo deportivo" prenosi da je Nejmar treći put podneo tužbu protiv Barselone. Ovoga puta sjajni Brazilac traži 6,5 miliona evra zbog poreza na "fiktivne ugovore" sa klubom koje je sam morao da plati, ali ni prethodna dva slučaja nisu rešena.

U ovom trenutku Nejmar je tužio Barselonu za ukupno 38,6 miliona evra, a prethodne tužbe odnose se na ugovor o lojalnosti koji je imao s klubom.

Zanimljivo je da Nejmar svaki put tuži Barselonu nakon što propadne pokušaj da se vrati na "Nou Kamp", a upravo je to jedan od razloga zašto je transfer bio daleko od gotovog. Naime, Barselona je tražila od Nejmara da odbaci tužbe pre nego što pošalju ponudu Pari sen Žermenu, ali Brazilac se ne odriče tek tako novca na koji misli da ima pravo.

Nejmar je inače za Barselonu igrao od 2013. do 2017. godine i zabeležio je 105 golova na 186 utakmica, ali je odlučio da ode kako ne bi bio u senci Lionela Mesija.

Svetlost reflektora mu za sada ne prija u Parizu gde ga u poslednje vreme više obasjavaju disko kugle...