Fudbal

Sve oči uprte ka DERBIJU, ali igra se još sjajnih mečeva u Superligi

Izvor mondo.rs

Spremite se dobro za nedelju, čeka nas dosta interesantnih duela.

Izvor: MN Press

Uzbudljiv vikend je pred nama!

Vraća se Prva liga Srbije, a zahuktava se borba u Superligi. U drugom kolu tokom ove sedmice čeka nas i najveća poslastica domaćeg fudbala, derbi između Crvene zvezde i Partizana (nedelja, 18 časova), ali nije to jedino što vredi...

Borba se vodi i na ostalim frontovima - za Evropu, ali i za opstanak.

Prvi meč dana (svi se igraju u nedelju) očekuje nas na krovu TC "Stadion" gde će Voždovac dočekati Vojvodinu, a poznato je da oni uvek igraju zanimljive utakmice.

Prvi duel ove jeseni dobili su "zmajevi", spektakularnim golovima Stanisavljevića i Nikolića u Novom Sadu, a četa trenera Nenada Lalatovića spremna je za osvetu, naročito nakon što je "uhvatila ritam" ove srede u odličnoj pobedi nad Radničkim (3:0).

Što se tiče Voždovca, oni su u krizi, nisu imali sjajne pripreme, menjali su ekipu, a zaređali su tri poraza ovog proleća i sigurno žele da se vrate u formu s kraja jeseni.

U boljoj formi sada je i Čukarički, koji je tokom nedelje slavio upravo protiv Voždovca, pa želi da seriju nastavi i u Lučanima, gde se malo ko naigrao fudbala prethodnih godina. Ipak, ako Brđani žele u Evropu - moraju da slave i na takvim gostovanjima.

Od timova koji "jure" bolji" plasman vredi istaći i Spartak, koji je podigao formu, a probaće da nastavi uspon u Ivanjici - gde će Javor tražiti bodove za spas.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt



Zanimljiv duel čeka nas i u Nišu gde će Radnički, s novim šefom struke Radoslavom Batakom, ugostiti Inđiju koja se ove nedelje "omrsila" protiv šampiona. Videćemo da li je odlična partija protiv Zvezde bila samo "trzaj" ili naznaka boljih igara tokom proleća.

U Vojvodini još dva interesantna duela - Mačva će gostovati na "Karađorđu" protiv Proletera, dok će TSC u Senti dočekati Napredak koji je loše krenuo ovog proleća.

Na jugu Srbije još jedan derbi "donjeg doma" i klubova sličnog imena: Radnik dočekuje Rad!

Ostanite uz MONDO, pratićemo ove utakmice zajedno sa vama...

SUPERLIGA 24. KOLO

nedelja

Voždovac - Vojvodina (14.00, Arena Sport 1)
Javor - Spartak (16.00)
Mladost - Čukarički
Proleter - Mačva
Radnički Niš - Inđija
Radnik - Rad
TSC - Napredak
Crvena zvezda - Partizan (18.00, Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 62, Partizan 51, Vojvodina 48, Čukarički 43, TSC 41, Radnilki Niš 36, Voždovac 35, Spartak 35, Mladost 31, Napredak 25, Radnik 23, Proleter 23, Javor 22, Inđija 16, Rad 15, Mačva 12.

LISTA STRELACA: Nenad Lukić (TSC) 11, El Fardu Ben (Zvezda) 11, Nikola Petković (Javor) 11, Umar Sadik (Partizan) 11, Bojan Matić (Vojvodina/Partizan) 10.