Fudbal

Lazar Lukić PRVI PUT sudi "večiti" derbi!

Izvor mondo.rs

Sudijska komisija odredila novo lice za predstojeći 162. "večiti" derbi.

Izvor: MN Press

Odluka koja se uvek, nažalost, s posebnom pažnjom ceka!

Sudijska komisija FSS odlucila je da predstojeci 162. "veciti" derbi izmedu Crvene zvezde i Partizana sudi Lazar Lukic, kome ce to biti debi u najvecoj utakmici srpskog fudbala.


Ovakav rasplet bio je ocekivan nakon što je Danilo Grujic bio glavni sudija u proteklom kolu odigranom u sredu, odnosno pošto je UEFA birala Srdana Jovanovica za glavnog arbitra na mecu Lige Evrope. Na tom susretu cetvrti sudija bio je Novak Simovic koji takode ima iskustvo u derbijima.

Odluka je pala na sudiju iz prve grupe - Lazara Lukica (Resnik) koji ima 39 godina. Njemu ce pomagati najbolji srpski pomocnici Milovan Ristic i Dalibor Ðurdevic, dok je cetvrti arbitar Miloš Ðordic.

Lukic je ove sezone dva puta sudio Partizanu, zanimljivo prošle nedelje protiv TSC-a (1:1), kada su domaci bili nezadovoljni dosudenim jedanaestercem, dok je drugi mec pobeda protiv Javora u kome su slavili 2:0 na gostovanju.

Zvezda je takode dva puta ove sezone imala iskustvo sa Lukicem, oba puta pozitivno pošto su pobedili Javor (2:0) i Cukaricki (3:1). Jedini poraz imaju protiv Voždovca iz sezone 16/17.

Lukic je poznat kao strog sudija pošto ove sezone u Superligi prosecno pokazuje 5,5 žutih kartona po mecu.

Dosudio je i sedam crvenih na 13 meceva uz cetiri penala.

Utakmica izmedu Crvene zvezde i Partizana na programu je u nedelju od 18 casova.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt