Fudbal

Manćini otkrio planove: Želim i EURO i Mundijal sa Italijom!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Selektor Italijana ''puca'' od optimizma

Fudbalska reprezentacija Italije nije uspela da se domogne Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, ali je to ''nadoknadila'' perfektno odrađenim kvalifikacijama za EURO 2020!

Tim Roberta Manćinija je u deset kvalifikacionih utakmica upisao isto toliko pobeda, uz fascinantan omer postignutih i primljenih golova (37:4), pa je tim sjajnim nizom sadašnja generacija ''azura'' oborila rekord one ekipe sa kraja tridesetih godina prošlog veka, kada je pod komandom Vitorija Poca osvojen i Mundijal 1938. godine.

Nema dileme - nekad proslavljeni fudbaler, a danas već iskusni trener vratio je navijačima veru u nacionalni tim, a u izjavi za magazin ''Iskvajer'' otkrio je planove koje ima sa reprezentacijom.

"U ovom trenutku, moj cilj je da sa Italijom prvo osvojim Evropsko prvenstvo, a onda i da trofej svetskog šampiona vratim u našu zemlju", naveo je Manćini i podsetio da nije bilo lako početi novi ciklus nakon neslavno završenih kvalifikacija za prošli Mundijal.

Bilo je to PRVI PUT nakon 60 godina i prvenstva u Švedskoj da selekcija "azura" nije izborila nastup na planetarnoj fudbalskoj smotri.

"Nije bilo lako. Nakon toga smo odlučili da damo šansu mlađim igračima, koji su, sa nekoliko iskusnijih hteli da dokažu da mogu da budu deo najjačeg državnog tima i vrate Italiju tamo gde ona i treba da bude. Napredovali smo, ali još je mnogo posla pred nama".

Manćinijev tim će u grupnoj fazi Evropskog prvensva, koje počinje za nešto više od tri meseca, igrati protiv Turske, Švajcarske i Velsa.

"Italija uvek mora da igra na pobedu. Dolazimo na Evropsko prvenstvo nakon sjajnih partija, ali ne treba da mislimo da će nam biti lako u grupi. Susrešćemo se sa kvalitetnim timovima, ali naš optimizam je na visokom nivou'', zaključio je Manćini.

Inače, kada su trofeji u pitanju, Italija je planetu poslednji put pokorila 2006. godine.

Jedinu evro titulu Italijani su osvojili 1968. godine.