Fudbal

Deki zaprepastio Savu pričama o transferima: "Imaš milion, dva, pet i eto"

Autor Vladimir Sukdolak

Treneri Crvene zvezde i Partizana Dejan Stanković i Savo Milošević, nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima, studentima na DIF-u pričali o stručnim temama, ali je bilo i smeha.

Izvor: MN Press

Treneri "večitih rivala"u petak su bili gosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beograda, družili se sa studentima i odgovarali na pitanja posvećena najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Jedno od zanimljivijih pitanja postavila je studentkinja, a ono se odnosilo na odabir pojačanja tokom prelaznog roka.

Nabrajajući kriterijume kojima se vodi prilikom formiranja profila potencijalnog novajlije, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je rekao: "Imaš kalup koji uzmeš i odabereš pet profila koji te zanimaju. Naravno, Dijego Milito odmah otpadne jer dosta toga zavisi od finansija. Idemo dalje, 50 miliona ne može, 30 miliona ne može, 8 miliona takođe... Ali ti si već izabrao profile koji ti trebaju...", objašnjavao je Stanković, dok ga je Milošević sa smeškom posmatrao i slušao.

"Imaš milion, dva, tri, pet... I uklopiš se u te cifre", izgovorio je Zvezdin strateg i u trenutku promenio izraz lica svog kolege iz Partizana.

Savo se primetno uozbiljio što je izazvalo smeh punog amfiteatra i novu reakciju Stankovića: "Pa doooooobro, karikiram. Ne misliš valjda da imamo toliki budžet. Lepo zvuči, a?", rekao je Stanković i kao nekada na terenu u dresu reprezentacije "bacio pet" velikom prijatelju Miloševiću.