Fudbal

Crna serija traje: Torino nadigran u Napulju, Sirigu sprečio katastrofu

Izvor mondo.ba

Torinezi doživeli sedmi uzastopni poraz, računajući Seriju A i Kup Italije.

Jedna od retkih utakmica 26. kola Serije A koja će ovog vikenda biti odigrana u Italiji, donela je mnoštvo prilika, ali "samo" tri gola.

Napoli je dominirao tokom svih 90 minuta protiv Torina i sasvim zasluženo stigao do trijumfa, koji je mogao biti znatno ubjedljiviji da na golu gostiju nije stajao raspoloženi Salvatore Sirigu.

NAPOLI - TORINO 2:1 (1:0)

Jedini pogodak u prvom poluvremenu viđen je u 20. minutu.

Lorenco Insinje centrirao je iz slobodnog udarca, a Kostas Manolas glavom zakucao loptu u mrežu Sirigua, koji je uprkos dva primljena gola, bio najzapaženiji igrač svog tima, što dovoljno govori kakvu partiju su na "San Paolu" pružili Torinezi.

Naime, iskusni golman "skinuo" je brojne šuteve domaćim igračima, koji su promašivali kako pre, tako i posle vodećeg gola. Prosto je Sirigu briljirao na golu, odbranio nekoliko izuzetno teških udaraca, ali je u nastavku ipak još jednom kapitulirao.

Ovaj put sjajan centaršut uputio je Dris Mertens, a na pravom mjestu našao se Đovani Di Lorenco, odlično  reagovao i pogodio za 2:1.

Sve što su gosti uspjeli da urade na ovom meču je počasni pogodak iz prvog minuta nadoknade vremena.

Strijelac za konačnih 2:1 bio je Simone Edera.

Torino je tako zabeležio sedmi uzastopni neuspeh računajući mečeve u Seriji A i Kupu Italije, a šesti prvenstveni, dok tim Đenara Gatuza, nakon ranije krize, igra sve bolje i možda bi do kraja sezone mogao da se umeša u borbu za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Pogledajte i ostale rezultate 26. kola Serije A i tabelu.