Fudbal

Oglasio se i Klop: Ako gubiš, gubi kao muškarac!

Izvor mondo.rs

Trener Liverpula bio je vrlo konkretan posle prvog prvenstvenog poraza njegove ekipe ove sezone

Votford je šokirao ceo fudbalski svet pobedom nad Liverpulom, izazvao slavlje i olakšanje mnogih, a sada se oglasio i trener Jirgen Klop.

Njegova poruka je jasna: "Ako gubiš, gubi kao muškarac"!

"Uradili su tačno šta su želeli, a mi nismo. Tako fudbal funkcioniše", rekao je Klop posle prvog prvenstvenog poraza njegove ekipe ove sezone.

Liverpul je poslednjih godina nekoliko puta ispuštao titulu u poslednjim kolima, a večeras su počeli da se pojavljuju i glasovi "nade" da bi to moglo i ove godine da se desi, iako je zaista malo verovatno.

Ovo "rasturanje" svakako nije prijatno, ali:

"Morate to prihvatiti. Nije lako, ali ovo je dokaz da večeras nismo bili dovoljno dobri. Uvek je jako teško gubiti. Moramo to da prihvatimo posle poraza. U utakmicama morate da se borite. Gubili smo 3:0, ali smo i dalje pokušavali, nije bilo glupih situacija gde se neko nervira i šutira drugog", rekao je Klop, a onda dodao.

"Ako pobeđujete – dobro, ako gubite, probajte da uradite to kako treba, na pravi način, kao muškarac".

Liverpul uz utakmicu više ima 22 boda prednosti u odnosu na branioca titule Mančester siti, koji ovog vikenda igra Liga kup, tako da ima meč manje u Premijer ligi.

Liverpulu je do kraja sezone ostalo još 10 prvenstvenih utakmica, a da bi matematički osvojio titulu, prvu posle 30 godina, potrebne su mu još četiir pobede.

Klopova ekipa u utorak igra protiv Čelsija u Liga kupu, a prvenstvu se vraća u subotu protiv Bornmuta.

Klub iz Mersisajda potom nastavlja odbranu titule evropskog prvaka, pošto dočekuje Atletiko Madrid u revanšu osmine finala Lige šampiona. U prvom meču je izgubio 1:0.