Fudbal

Ovakvog Anćelotija NE pamtimo: VAR spasao Junajted u LUDOM meču u Liverpulu

Izvor mondo.rs

U isto vreme, Murinjo je u neverici gledao slavlje "vukova".

Kris Kavanag pokazao je crveni karton Karlu Anćelotiju nekoliko minuta po ludom završetku utakmice i tako oslobodio sebi put do svlačionice "Gudison parka", jer Italijan dugo nije želeo da se pomeri i prestane sa "držanjem bukvice" glavnom sudiji.

Glavni sudija, s punim pravom i uz potvrdu iz VAR sobe, poništio je malo pre toga drugi pogodak Dominika Kalvert-Luina, koji je u 93. minutu savladao Davida De Heu uz pomoć noge loše postavljenog Harija Megvajera.

"Đavole" je danas u Liverpulu poraza spasilo samo to što je Gilfi Sigurdson ovu akciju posmatrao bezbrižno sedeći na travi u petercu gostiju, što ni Kavanagu, ni pomoćnicima kraj aut linija, ni onima iz kontrolne sobe nije promaklo: Everton - Mančester junajted 1:1 (1:1).

Jedini koji nije mogao da se pomiri sa ovom odlukom bio je italijanski taktičar, kog očigledno očekuje suspenzija.

4. Čelsi 45, 5. Mančester junajted 42, 6. Vulverhempton 42, 7. Totenhem 40...

U akciji pre toga, samo na drugoj strani terena, Džordan Pikford oduševio je i plavi deo Liverpula i selektora Engleske Gareta Sautgejta, kada je u razmaku od sekund-dva skinuo dva čista zicera Brunu Fernandešu i naročito Mejsonu Grinvudu.

Kada je reprezentativac "dohvatio" Fernandešov pokušaj loba sa leve strane, lopta se odbila pravo na nogu 18-godišnjeg napadača Junajteda, koji je verovatno pomislio da je upravo rešio meč i doneo zlata vrednu pobedu ekipi, ali se ni od kud pojavio čuvar mreže Evertona i spektakularno je sačuvao.

Nemanja Matić našao se u startnoj postavi menadžera Olea Gunara Solskjera i prikazao igru kojom će dovesti u pitanje svaku narednu utakmicu u kojoj će biti na klupi. Jedan od najtraženijih "besplatnih" fudbalera na svetu podsetio je na dane kada je dominirao premijerligaškim terenima i zabeležio asistenciju kada je u 31. minutu povezao januarsko pojačanje iz Sportinga sa izjednačujućim golom.

ŠTO MENE, ZEMLJAČE: NUNO "UBIO" ŽOZEA!


Otprilike u to vreme, Žoze Murinjo u neverici je gledao kako njegov zemljak i kolega sa klupe za goste proslavlja drugi uzastopni poraz njegovog tima u Premijer ligi: Totenhem - Vulverhempton 2:3 (2:1).

"Vukovi" koje sjajno sa klupe vodi manje poznati portugalski stručnjak na Ostrvu, Nuno Espirito Santo, preskočili su "pevce" i izjednačili sa "đavolima" na deobi petog mesta na tabeli - koje je postalo "četvrto" od trenutka kada je šampion Engleske izbačen iz Evrope u naredne dve sezone.

Nova tabela izgleda dramatično, bar kada je u pitanju borba za ulazak u Ligu šampiona.

Uskoro opširnije...

Rezultati 26. kola:

nedelja

Everton - Mančester junajted 1:1 (1:1)
/Kalvert-Luin 3 - Fernandeš 31/

Totenhem - Vulverhempton 2:3 (2:1)
/Bergvin 13, Orije 45 - Doerti 27, Žota 57, Himenez 73/

Tagovi