Fudbal

"Apotekari" pronašli lek, Lajpcig posustaje za Bajernom

Izvor mondo.ba

Bez pobednika u derbiju 24. kola Bundeslige.

Za razliku od većine mečeva u Bundesligi ovog vikenda, duel RB Lajpciga i Bajera iz Leverkuzena protekao je bez prekida i pogrdnog skandiranja usmerenog ka predsedniku Hofenhajma Ditmaru Hopu.

Derbi 24. kola okončan je miroljubivo, a remijem sigurno da mogu biti zadovoljniji gosti, koji su na terenu pretendenta za titulu uspeli da ostanu neporaženi.

RB LAJPCIG - BAJER LEVERKUZEN 1:1 (1:1)
/Šik 32 - Bejli 29/

Istovremeno, kiks i samo osvojen bod RB Lajpcig udaljio je lidera Bajerna, pa je sada razlika između dva prvoplasirana kluba tri boda (Bajern Minhen u subotu kao gost "pregazio" Hofenhajm 6:0).

Sve vredno pomena viđeno je na isteku pola sata igre.

Odličnu akciju "apotekara" u 29. minutu krunisao je Leon Bejli. Prethodno je veći deo posla odradio Kai Haverc, prošao po desnoj strani, zatim prosledio loptu na 11 metara, odakle je Jamajčanin šutirao po sredini gola i osigurao vođstvo svom timu.

Izjednačenje je stiglo samo tri minuta kasnije. Patrik Šik je ispratio ubacivanje Kristijana Nkunkua, nadskočio gostujuću odbranu i glavom pogodio nebranjeni deo mreže.

Čeh je postigao sedmi gol od dolaska na pozajmicu iz Rome, a treći u poslednjih mjesec dana.

Bod osvojen na "Red Bul Areni", inače prvi gostujući remi Bajera u sezoni, mogao bi mnogo značiti ekipi Petera Boša, koja nastavlja borbu za jedno od prva četiri mjesta koja garantuju plasman u Ligu šampiona.

BUNDESLIGA - 24. KOLO: REZULTATI, STRELCI I TABELA.