Fudbal

Radnički proradio bez "čika Miše", TSC obišao Čukarički

Izvor mondo.rs

"Brđani" su ispustili četvrtu poziciju posle novog poraza.

Izvor: Mondo/ Pavle Knežević

Nije ovo bilo dobro poslepodne za gostujuće timove u Superligi, pošto na šest utakmica nisu uspeli da ostvare nijednu pobedu.

Ali do trijumfa jeste napokon stigao Radnički iz Niša koji kao da je "proradio" od odlaska Milorada Kosanovića sa klupe tima. Oni su na "Čairu" savladali Inđiju - 2:1.

Nišlije su do važnog trijumfa stigli u razmaku od minut, pošto je Nikola Čumić bio dvostruki strelac u kratkom vremenskom intervalu. On je u 47. minutu doneo prednost Radničkom sa penala, da bi već u narednom minutu duplirao prednost na 2:0.

Brana Ilić je posle petnaestak minuta uspeo da smanji zaostatak, ali Inđijci ni pored inicijative u finišu nisu mogli do važnog boda. Radnički je tako uspeo da koliko-toliko održi korak sa timovima koji žele da zauzmu četvrto mesto i obezede eventualni izlazak na evropsku scenu.

TSC je u Senti nastavio da beleži odlične rezultate. Nakon što su u meču protiv Partizana pred svojim navijačima posle sumnjivog penala ostali bez pobede, sada su do nje stigli pogotkom u četvrtom minutu nadoknade, savladavši Napredak 2:1.

Izvor: MN Press

Do vođstva su stigli već u 6. minutu kada je doskorašnji igrač Kruševljana postigao gol protiv bivšeg tima. Miloš Mijić je razočarao domače navijače u 83. minutu i taman kada su svi pomislili da će TSC ponovo remizirati 1:1 na svom terenu, Vladimir Silađi je bio spasilac i to na asistenciju Dejana Milićevića.

Među poraženim gostima ovog popodneva je i Čukarički. Njih je savladala Mladost u Lučanima 1:0, a jedini strelac je bio Milan Bojović početkom drugog poluvremena, zbog čega su "brđani" sada pali na peto mesto, a četvrtu poziciju prepustili timu iz Bačke Topole.

Javor i Spartak su u uzbudljivom meču podelili "plen" (2:2), dok je Radnik u Surdulici ostvario minimalnu pobedu. Proleter i Mačva su u Novom Sadu remizirali 1:1.

SUPERLIGA 24. KOLO, TABELA, REZULTATI I STRELCI