Fudbal

Mančester siti "obezbedio" plasman u Ligu Evrope: Gvardiolin HET-TRIK!

Izvor mondo.rs

Obezbedili, pod uslovom da odluka UEFA ipak bude promenjena...

Pep Gvardiola nastavlja da niže trofeje u Engleskoj. Možda će onaj najtrofejniji izgubiti pred moćnim Liverpulom, ali prvi od tri osvojena prošle sezone uspeo je da "odbrani". Liga kup ostaje u vlasništvu Mančester sitija!

ASTON VILA - MANČESTER SITI 1:2 (1:2)
/Samata 41 - Aguero 20, Rodri 30/

Ono što su manje-više svi očekivali, na kraju se i dogodilo. Mančester siti je po treći put uzastopno osvojio Liga kup, takmičenje koje vodi u Ligu Evrope.

Doduše, teško je da ćemo tamo "građane" gledati sledeće sezone, bilo zato što će obezbediti plasman u Ligu šampiona kroz Premijer ligu, bilo zato što će odluka UEFA o njihovom izbacivanju iz evropskih takmičenja ostati na snazi.

No, Siti je sve odradio u prvom poluvremenu. Već posle pola časa igre je postalo jasno da neće biti mnogo dilema oko rezultata.

Gvardiolinih 8 trofeja u Sitiju

Španski stručnjak je na klupi Mančester sitija osvojio tri Liga kupa, dve Premijer lige, dva Komjuniti šilda i jedan FA kup.

Serhio Aguero je lepo reagovao u 20. minutu na dodavanje Fila Fodena, da bi 10 minuta kasnije Ilkaj Gundogan odlično centrirao, a Rodri glavom smestio loptu u mrežu.

Uspeli su do poluvremena da odgovore momci iz Birmingema, kada je na centaršut Anvara El Gazija odlično reagovao Mbvana Samata i smanjio rezultat 1:2.

Ipak, u nastavku nisu mogli da iznenade "građane". Siti je kontrolisao dešavanja, imao značajan broj prilika i ispostavilo se da su im golovi iz prvih 45 minuta bili dovoljni za novi trofej.

Vila će morati da se zadovolji prilikom da igraju za trofej, ali Gvardiolini momci jednostavno nisu dozvoljavali bilo kakva iznenađenja.