Fudbal

Haos se nastavlja - navijači mogu na Juventus – Milan, ali ne SVI

Izvor mondo.ba

Italijani i dalje komplikuju sa merama zaštite od koronavirusa na fudbalskim utakmicama. Ovoga puta ispaštaju stanovnici Lombardije, Veneta i Emilija-Romanje.

Epidemija koronavirusa u italiji, gde je broj zaraženih prešao 1.000 izazvao je pravi haos u organizaciji sportskih događaja, posebno fudbalskih utakmica gde je i najviše publike.

Zvaničnici u Italiji pokušavaju preventivnim merama sprečiti širenje virusa, ali čini se da su potpuno izgubili kompas, jer se iz dana u dan donose različite odluke, ponekad vrlo nelogične.

Proteklog vikenda odložena su četiri meča 25. kola Serije A, a ovog vikenda, računajući i sutrašnji duel Sampdorije i Verone, šest mečeva.

Odloženi su mečevi klubova iz virusom ugroženih regija – Lombardije, Veneta i Emilija-Romanje, dok su mečevi u drugim regijama, pretežno onim na jugu odigrani.

Međutim, u nedelju se desio svojevrstan presedan jer je dozvoljen odlazak navijača Atalante u Leće, pa je tako nekoliko desetina fanova stiglo iz Lombardije na krajnji jug Italije i bodrilo plavo-crne na stadionu "Via del mare".

U nedelju uveče još jedna pomalo kontroverzna odluka.

Dok je prvenstveni duel Juventusa i Intera, koji je trebao da se igra u nedelju uveče odložen za 13. maj, duel Juventusa sa Milanom u polufinalu Kupa Italije igraće se u sredu na "Alijanc Areni“ i to pred publikom.

To je potvrdio guverner regije Pijemont Alberto Ćirio, ali i saopštio da neće moći svi da prisustvuju.

"Stanovnici regija Lombardija, Emilija-Romanja i Veneto neće moći da napuste te regije i dođu na ovu utakmicu“, rekao je Ćirio, a preneli su italijanski mediji.

Epidemija koronavirusa u potpunosti je zakomplikovala borbu za "skudeto", "Derbi Italije“ između Juventusa  i intera već je pomeren za 13. maj, a narednog vikenda slede novi problemi.

Naime, na rasporedu su dueli Atalanta – Lacio, Bolonja – Juventus, Inter – Sasuolo i Verona – Napoli, odnosno mečevi u rizičnim regijama, pa se očekuju nove odluke o odigravanju ovih utakmica.

Situacija je potpuno komplikovana jer praktično nema više termina za odlaganje utakmica, s obzirom na to da se ovog leta igra EURO, a Inter, Napoli, Atalanta, Juventus i Roma igraju i evropska takmičenje, te da Juventus, Milan, Inter i Napoli trebaju da odigraju polufinale i finale kupa.

Zbog svega ovoga za sredu je zakazan vanredan sastanak 20 klubova Serije A u Rimu, na kojem bi se trebalo da se donesu odluke kako prvenstvo privesti kraju i pritom obezbediti fer borbu klubovima koji se bore za "skudeto".