Fudbal

Dečko o kom se priča posle derbija: Strah nije moja osobina

Autor Jovan Terzić

Nastup Željka Gavrića jedan je od malobrojnih pohvalnih detalja koji se mogu izdvojiti posle duela Zvezde i Partizana.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Iako najmlađi u timu Crvene zvezde za 162. "večiti derbi", Željko Gavrić je pokazao najviše kada je u pitanju pretnja po gol Partizana.

Mladi krilni napadač jednako samouvereno je ušao u duel sa najvećim rivalom (0:0) kao u svoja prethodna tri takmičarska nastupa za prvi tim (protiv Čukaričkog, Vojvodine i Inđije).

Hrabro je driblao pokušavajući da probije po levoj strani, a u finišu prvog poluvremena mogao je i da se upiše u strelce, ali je loše šutirao iz vrlo dobre pozicije, sa 11-12 metara u sredini kaznenog.

"Malo sam neiskusno ušao u priliku. Mogao sam da primim loptu i bolje se namestim", svestan je Gavrić koji je pre nešto manje od tri meseca (5. decembar) napunio 19 godina, a koji je prvi deo sezone proveo igrajući za drugoligaša Grafičar.

Bez obzira na neiskustvo, momak iz Ugljevika nije se libio da i u ovako važnoj utakmici pokaže svoje zavidne tehničke mogućnosti.

"Ja sam tip igrača koji voli igru 'jedan na jedan', koristim prostor i svaku priliku za prodor".

Tremu pred "večiti derbi", ipak, nije mogao da izbegne.


"Nisam spavao noć pred utakmicu. Sve je ovo novo za mene, imao sam pozitivnu tremu, ali bez straha, jer to nije moja osobina. Euforija je bila prisutna, jedva sam čekao da izađem na teren i osetim atmosferu pune 'Marakane'. Divan je osećaj, navijači su bili fantastični, oduševili su me i želeo bih da ovako bude na svakom meču", iskren je Gavrić.

Iako je remijem Zvezda sačuvala 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, mladi fudbaler žali za pobedom.

"Zvezda uvek ide na pobedu, bez obzira kolika je bodovna razlika. Prvo poluvreme je svetla tačka i ono pravo, to nam je i trener rekao posle utakmice. U drugom je bilo previše prekida, prekršaja, pa i nije moglo da se igra. Mogli smo do sva tri boda, ali imamo dovoljnu bodovnu razliku i verujem da ćemo osvojiti titulu", zaključio je Gavrić, pred kojim je nova prilika za dokazivanjem idućeg vikenda u Šapcu, protiv Mačve.