Fudbal

Maksimović OPET doneo bodove Hetafeu: Dobre igre prolaze "ispod radara"

Izvor mondo.rs

Odlazak iz Valensije se pokazao kao pravi potez.

Stativa protiv Ajaksa u Ligi Evrope, pa tri dana kasnije gol protiv Majorke!

Srpski vezista Nemanja Maksimović igra sezonu karijere, a i njegov Hetafe je na putu da zabeleži istorijski, najbolji plasman u istoriji. Mali klub iz predgrađa Madrida nalazi se na trećoj poziciji u Primeri i ukoliko uspe da se održi na njoj - zaigraće Ligu šampiona prvi put od kada postoji.

Možda će vas zanimati

Maksimović je nastavak takvog sna doneo golom na Balearskim ostrvima kada je glavom u 67. minutu iskoristio centaršut Kenedija. 

Pre toga gledali smo neuspešne pokušaje igrača Hetafea, koji nisu baš poznati po ofanzivnom potencijalu, kako "probijaju" redove Majorke, ali sve dok se reprezentativac Srbije nije snašao u kanzennom prostoru Reine - nije delovalo da će Madriđani do sva tri boda.

Maksimović se inače retko upisuje u strelce, ovo mu je drugi ove sezone, treći u karijeri u dresu Hetafea, a zanimljivo je da je svaki put "bilo za bodove" i to u poslednjih 25 minuta.

Protiv Majorke i Sosijedada, u oktobru, bilo za pobedu, dok je protiv Viljareala dao gol za "iks".

Nema sumnje da njegove partije, možda baš zbog toga što često ne puni kolone "golovi i asistencije", a više ostavlja srce i dušu na terenu, polaze pomalo i ispod radara. Njegov trener Bordalas ga sigurno ne koristi bez razloga na svakoj utakmici.