Fudbal

Partizanu poziv za turnir "Fadilj Vokri" u Prištini?

Izvor mondo.rs

Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je da bi uskoro mogao da bude organizovan međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, a da bi poziv mogao da dobije i Partizan.

Izvor: MN Press

Fadilj Vokri je bio legendarni fudbaler sa Kosova, koji je sa uspehom igrao za Partizan, a bio je i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije. Bio je i predsednik Fudbalskog saveza "Kosova", a kada je preminuo na njegovoj sahrani su bili i ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, bili su i nekadašnji funkcioneri Partizana - Žarko Zečević i Branko Ružić, a prisustvovao je i nekadašnji igrač crno-belih Bajro Župić.

Prema rečima sportskog direktora FK Fljamurtari iz Prištine Arbnora Morine postoji ideja da se u Prištini organizuje turnir koji bi poneo ime Fadilja Vokrija, a na koji bi bili pozvani i klubovi u kojima je Vokri igrao: Priština, Partizan, Fenerbahče i francuski Nim.

Možda će vas zanimati

On je za medije na Kosovu dodao da bi turnir trebalo da bude organizovan u Prištini, na stadionu koji nosi ime Fadilja Vokrija. Vokri je igrao za Partizan od 1986. do 1989. godine, i u tom periodu je ostavio veliki trag. Nastupio je na 107 mečeva i dao je 47 golova i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka i nacionalnog kupa.

Da su drugačije okolnosti, ovo bi bila lepa inicijativa, ali su male šanse, gotovo nikakve da Partizan zaista ode u Prištinu. Jasno je zbog čega...

Tagovi