Fudbal

Za Partizan iz Kosovske Mitrovice - Lazarova statua!

Izvor mondo.rs

FK Partizan u poseti Kosovskoj Mitrovici...

Izvor: FK Partizan

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica – Aleksandar Spirić u ponedeljak je u svom kabinetu primio je delegaciju  FK Partizan, koju su predvodili igrači Bojan Ostojić i Uroš Vitas sa članovima uprave crno-belih potpredsednikom Vladimirom Vuletićem, Zoranom Trailovićem, Draganom Rajić i generalnim sekretarom Miloradom Nikolićem.

Vuletić se zahvalio na gostoprimstvu, statui kneza Lazara, koju primio u ime kluba na poklon rekavši da je Partizan klub koji gaji ljubav prema svom narodu i prema iskri srpstva.


”Koliko je knez Lazar Srbija, toliko je Trepča Srbija, toliko je Partizan Srbija”, rekao je čelnik "parnog valjka".

Aleksandar Spirić rekao je da je dolaskom Partizana u Kosovsku Mitrovicu još više učvršćena i onako jaka veza između Kosmeta i Beograda.

"Obzirom da na teritoriji Kosovske Mitrovice egzistiraju 24 fudbalska kluba, koje opština finansira kroz Ustanovu za sport, omladinu i specijalizovane usluge, počastvovani smo dolaskom ovih ljudi, jer nam poseta bilo koga iz Beograda mnogo znači. Njome se učvršćuje ionako jaka veza između Kosmeta i Republike Srbije. Dolazak igrača bilo fudbalskih, bilo košarkaških klubova za našu decu predstavlja motiv da nastave da se bave sportom a možda nekad i postanu poznati kao što su ovi momci, koji su sa nama danas", izjavio je Spirić.

Izvor: FK Partizan

Takođe su uručene članske karte klubovima koji su od ponedeljka deo FK Partizan u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici.