Fudbal

Premijer ligu ćemo SIGURNO gledati, ali možda pred praznim tribinama

Autor mondo.ba, agencije

Ukoliko se zaraza proširi Ostrvom, razmatra se uvođenje zabrane za velika okupljanja,.

Izvor: Fena/Arhiv

Rukovodstvo Engleske fudbalske asocijacije (FA) i Premijer lige održali su krizni sastanak s predstavnicima vlasti na kojem se raspravljalo o koronavirusu.

Ukoliko se zaraza proširi Ostrvom, razmatra se uvođenje zabrane za velika okupljanja, zabranio bi se i dolazak navijačima na stadione, pa bi se utakmice igrale bez gledalaca.

Obe organizacije vodiće se vladinim savetima za javno zdravstvo pre nego što naprave bilo kakve izmene popisa, međutim raspravljalo se šta raditi ukoliko se zabrane okupljanja.

''FA i Premijer liga svesni su kako bi klubovi takvom odlukom imali milionske gubitke, međutim problem je i s nedostatkom termina u slučaju da se utakmice odlože. Zbog toga je istaknuta potreba solidarne isplate klubovima u slučaju da se utakmice igraju iza zatvorenih vrata'', prenela je "Hina".

Zanimljivo, Švajcarci su u ponedeljak prekinuli prvenstvo do 23. marta zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, nakon što su klubovi odbili mogućnost igranja utakmica bez gledalaca iz ekonomskih razloga.

Englezima predstavlja problem i dogovorena prijateljska utakmica između "gordog albiona" i reprezentacije Italije koja bi trebalo da se odigra na "Vembliju" 27. marta.

O koronavirusu raspravljalo se i na Izvršnom odboru Evropske fudbalske federacije (UEFA) u ponedeljak u Amsterdamu.

Raspravljalo se i o mogućnosti otkazivanja utakmica baraž mečeva za ovogodišnji EURO koje su zakazane za kraj marta, a zaključeno je kako ta odluka nije u nadležnosti UEFA već vlada i zdravstvenih organizacija u svakoj od država.

"U kontaktu smo s vlastima, u rukama smo lokalnih vlasti i bavićemo se onim što nam kažu. Reagovaćemo na ono što kaže Svetska zdravstvena organizacija", poručili su iz UEFA.