Fudbal

Pjanovićev osvrt na derbi: Deki izvukao maksimum, trebaju mu brži igrači

Izvor mondo.rs

Bivši napadač Crvene zvezde izneo svoje viđenje 162. "večitog derbija": Zvezda bila bolja, Vukanović trebao bolje da reaguje.

Izvor: MN Press

Čak i kada je predstava na terenu loša, o "večitom derbiju" priča se danima posle njega. Tako je i ovaj put...

Crvena zvezda i Partizan u nedelju su igrali 0:0, prikazavši malo toga za pohvalu, a svoje viđenje ovog duela, kao i trenutne situacije u svom nekadašnjem klubu, izneo je Mihajlo Pjanović.

"Nije me derbi zadovoljio. Kao ni većina komentara... Bilo je dosta taktički tvrdo. Ne mogu zameriti bilo šta igračima, jer su se borili. Opet, generalno, očekivao sam da će Partizan igrati otvorenije, da će napasti", istakao je nekadašnji napadač crveno-belih u razgovoru za Kurir.

"Crvena zvezda bila je bolji rival tokom cele utakmice, a posebno u prvom poluvremenu. Imali su zrelije šanse za gol. Partizan je pokušavao visokim presingom da pritisne crveno-bele, ali nije uspeo", dodao je bivši reprezentativac naše zemlje. 

Osvrnuo se Pjanović i na novu - trenersku - ulogu Dejana Stankovića.

"Videlo se da je tražio da mu ekipa izađe visoko, želeo je da se nadigrava sa protivnikom. Mislim da je izvukao maksimum, ono najbolje iz ekipe, s obzirom na karakteristike igrača sa kojima raspolaže u ovom trenutku. Za njegovu filozofiju verujem da mu treba nekoliko bržih igrača da bi sve to izgledalo onako kako on zamišlja da treba da bude".

Važnu ulogu u Zvezdinom timu ovog proleća imaju trojica mladih igrača - Njegoš Petrović, Veljko Nikolić i Željko Gavrić.

"Iz godine u godinu, u Crvenoj zvezdi i Partizanu uvek ima neko ko debituje u derbiju. Potrebni su nam mladi igrači u ovakvim utakmicama. Mislim da su sva trojica defanzivno odradili ono što se od njih tražilo. Opet, u ofanzivi, mogli su i morali bolje", smatra Pjanović.

Kao nekadašnji golgeter, Mihajlo Pjanović je i te kako kompetentan da komentariše igre Zvezdinih napadača. Smatra da je Aleksa Vukanović protiv Partizana morao da reaguje bolje u šansama u kojima se našao.

"Boaći se povredio, a Vukanović nije dugo igrao tog najisturenijeg napadača. Imala je Zvezda prilike da pobedi, nije da nije. Vukanović je imao dve sjajne šanse za gol, kada je trebalo bolje da reaguje. Ali to je fudbal, to je tako. Ubeđen sam da bi jedan gol promenio tok utakmice", zaključio je Pjanović.