Fudbal

Sarbriken ispisao istoriju – ČETVRTOLIGAŠ u polufinalu Kupa Nemačke!

Izvor mondo.ba

Fudbaleri Sarbrikena izbacili bundesligaša poslije 120 minuta igre i čak DESET serija penala! Junak pobednika je golman Danijel Bac koji je odbranio PET udaraca sa bele tačke na ovoj utakmici.

Izvor: Alex Grimm/Bongarts

"Plava bajka" i dalje traje!

Nemački četvrtoligaš Sarbriken izbacio je bundesligaša Fortunu Diseldorf savladavši ga rezultatom 7:6 (1:1) u penal seriji prvog četvrtfinala Kupa Njemačke.

Junak domaćih je golman Danijel Bac koji jeodbranio jedan penal u regularnih 90 minuta, a onda još ČETIRI u penal-seriji.

Šutirala se 10. serija kada je Miler pogodio za Sarbriken, a Matijas Jorgensen uzeo loptu, kao poslednji igrač iz polja koji je ostao da šutira.

Upravo on pogodio je u 90. minutu i odveo svoj tim u produžetke, ali je sada Bac odbranio njegov udarac za pobedu Sarbrikena i veliko slavlje na prepunom stadionu "Herman Nojberger" u Felklingenu.

Svaki peti stanovnik gradića na jugozapadu Nemačke došao je u utorak uveče na stadion i prisustvovao istorijskom uspehu svog tima, a navijači Sarbrikena ove večeri imali su i poruku za najveći nemački klub.

Tokom meča istakli su transparent kojim su kritikovali Bajern zbog podrške vlasniku Hofenhajmu Ditmaru Hopu.

"Nebrojeno mrtvih u Kataru, Bajern je i dalje tamo, jedan sponzor se žali, Bajern postaje tužan“, napisali su navijači Sarbrikena kritikujući Bajern da ignoriše kršenje ljudskih prava dok im je sponzor kompanija Katar Ervejz, a na drugoj strani staje u zaštitu Hopa.


Kup Njemačke, četvrtfinale

Sarbriken - Fortuna 1:1, 7:6 penalima
Šalke - Bajern (u toku)

sreda:

Bajern - Union Berlin
Ajntraht - Verder