Fudbal

Zvezda završila epizodu u Ligi šampiona: Protiv Danaca se nije moglo!

Autor Milutin Vujičić

Ekipa trenera Slavoljuba Đorđevića završila je učešće u prestižnom takmičenju u osmini finala.

Izvor: MN Press

Seniorska ekipa Crvene zvezde stigla je do grupne faze Lige šampiona, a omladinci, koji su se zbog uspeha "A" tima plasirali u ovo takmičenje, zaustavljeni su u osmini finala.

Bolji od predstavnika Srbije bio je danski Midtjiland. Oni su odigrali vrlo sigurno na "krovu" TC "Stadion" i pogocima dvostrukog strelca Sorensena i sjajnog Simsira, plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona mladih - 3:0 (1:0).

Midtjiland je poveo u 43. minutu posle neopreznog starta Lukića, a siguran izvođač najstrože kazne bio je i najbolji pojedinac u redovima danskog prvaka talentovani Simsir.

U nastavku je Zvezda zaigrala bolje, ušao je Njamculović umesto Piplice, međutim Sorensen je u 66. i 74. minutu odveo goste do neuhvatljive prednosti, ali se ekipa Slavoljuba Đorđevića nije predavala i nastavila je da napada.

Pogodili su stativu u 83. minutu preko Babića, ali nisu uspeli da postignu makar utešni pogodak na oproštaju od Lige šampiona mladih.

Da su prošli dalje igrali bi protiv Ajaksa, a sa ovih prostora veliki uspeh zabeležio je Dinamo.

Podsetimo, Crvena zvezda je prošla grupu u kojoj su se takmičili još Totenhem, Bajern i Olimpijakos, dok je u šesnaestini finala bila bolja od Šerifa iz Tiraspolja.

ZVEZDA: Katić, Mitrović, Lukić, Savić, Blagojević, Novaković (Miletić), Matić, Radulović (Bačanin), Piplica (Njamculović), Babić, Burmaz (Lazetić). 

MIDTJILAND: Torsen, Andersen, Nvadike, Anker, Jansen, Lind, Hautorp, Martis, Jensen, Simsir i Hansen.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu iz minuta u minut:

UŽIVO:

90+3' - Kraj! Zvezda je izgubila 3:0 i oprašta se od Lige šampiona.

90' - Još tri minuta...

83' - Babić!
Šteta, Zvezda pogađa okvir gola, bilo je baš blizu...

74' - Gol! 0:3! Mladi fudbaler Sorensen postiže i drugi gol na meču posle lepe akcije Danaca, pa je posle toga proslavio okretanjem prema navijačima zbog čega dobija žuti karton.

66' - Gol! 0:2! Sorensen postiže drugi gol za Midtjiland na meču posle lepog dodavanja Simsira u prostor. To je njegov treći pogodak u LŠ. Miletić menja Novakovića.

64' -
Simsir beleži prvi pokušaj za goste u nastavku, Zvezda je bolja u drugom poluvremenu, ali i dalje bez izuzetne prilike koja bi mogla da donese izjednačenje.

46' -
Trener crveno-belih odlučio je da u nastavku umesto Piplice šansu ukaže Njamculoviću.

45+1' - Poluvreme!

43' - Gol! 0:1! Madsen! Midtjiland vodi iz penala na "krovu", sigurno izveden penal.



42' - PENAL!
Promašio je loptu Lukić posle prodora Simsira, udario je protivnika po nogama i sudija je pokazao na "belu tačku".

15'
- Bez mnogo šansi do sada, a najbolju za Zvezdu je imao Burmaz, međutim to nije bio naročito sjajan udarac. U međuvremenu vest iz Lige šampiona mladih - Dinamo iz Zagreba izbacio je Bajern u Minhenu posle jedanaesteraca.

1' - Meč je počeo!