Fudbal

Džabe i Murinjo na klupi - Totenhem neće osvojiti trofej ni u 2020!

Autor Milutin Vujičić

Jedino ako kojim slučajem ne preokrenu u osmini finala Lige šampiona protiv Lajpciga, pa potom izbace još tri rivala...

Sjajna generacija Totenhema ostaće bez trofeja i u ovoj takmičarskoj sezoni.

Spursi čekaju na prvi pehar još od 2008. godine, nije "došao" u eri Maurisija Poketina, a neće ni na početku mandata Žozea Murinja. Totenhem je eliminisan u osmini finala FA Kupa od Noriča - i to posle izvođenja penala, pošto je posle 120 minuta fudbala bilo 1:1.

Meč je počeo idealno po Totenhem jer ih je Fertongen doveo u vođstvo u 13. minutu, ali je Drmić u 78. neočekivano poravnao rezultat i "odlučio" da se igra dalje.

Golova nije bilo u dodatnih pola sata, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a bolje su ih otvorili igrači Spursa. Poveli su preko Dajera dok je Meklin promašio, ali je potom došlo do preokreta. Za Totenhem su penale promašili Lamela, Fernandeš i Perot, o kome smo pisali danas zbog povezanosti sa mafijašima, dok su u redovima Noriča - do kraja svi bili precizni.

Ozbiljan incident desio se po završetku utakmice kada je Erik Dajer uleteo na tribinu sa navijačima kako bi se obračunao sa jednim navijačem.

Mančester siti je nakon uspeha u Karabao kupu, izgleda odlučio da osvoji i FA Kup pošto je Pep Gvardiola na teren protiv Šefild venzdeja izašao u gotovo najboljem sastavu. Opet to nije bila briljantna partija pošto su "građani" slavili tek 1:0 golom Serhija Aguera.


Brendan Rodžers takođe nije mnogo menjao, pa se i njegov tim mučio protiv drugoligaša Birmingema i pobedio ga tek u finišu pogotkom Rikarda Pereire

Odmah posle večerašnjih utakmica održan je žreb četvrtfinala, a zbog ispadanja Totenhema propustili smo da dobijemo Murinjov obračun sa Junajtedom, ali ne bi trebalo "trčati pred rudu" jer "crveni đavoli" igraju prvo protiv svog nekadašnjeg igrača - Vejna Runija.

PAROVI ČETVRTFINALA (od 20. do 22. marta)

Šefild junajted - Arsenal
Njukasl - Mančester siti
Lester - Čelsi
Norič - Derbi/Mančester junajted

REZULTATI OSMINE FINALA


Lester - Birmingem 1:0
Šefild venzdej - Mančester siti 0:1
Totenhem - Norič 1:2

odigrano u ponedeljak:

Portsmut - Arsenal 0:2

odigrano u utorak:

Čelsi - Liverpul 2:0
Reding - Šefild junajted 1:2 (posle produžetaka, 1:1)
VBA - Njukasl 2:3

četvrtak

Derbi - Mančester junajted (20.45)