Fudbal

Stigli rezultati: Zvezda će moći da računa na Boaćija i Rodića u plej-ofu!

Autor Jovan Terzić

Dobre vesti za Dejana Stankovića.

RICHMOND BOAKYE Ricmond Boaci, EL FARDOU BEN BOUHANE El Fardu Ben buhan, RAJIV RAMON VAN LA PARRA Radziv Ramon Van La Para fudbaleri Crvene zvezde pocetak zimskih priprema za Superligu Prvenstvo Srbije na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 10.01.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Pripreme
Izvor: MN Press

Ričmond Boaći i Milan Rodić povređeni su igrali 162. "večiti derbi" Crvene zvezde i Partizana (0:0), a tokom utakmice samo su pogoršali svoje stanje, pa su morali da budu zamenjeni.

Boaći već u 34, a Rodić u 74. minutu.

Dejan Stanković je zabrinuto zvučao kada je na konferenciji za medije govorio o njima, međutim, posle detaljnih lekarskih pregleda trener crveno-belih može da odahne.

Izveštaji iz ambulante kažu da bi Rodić treninzima sa saigračima trebalo da se vrati za sedam, a Boaći za 15 dana.

To znači da će i jedan i drugi biti spremni za plej-of Superlige, dok bi Boaći mogao i da se odazove pozivu selektora Gane i 27. marta protiv Sudana u kvalifikacijama za Afrički kup nacija zaigra za reprezentaciju posle dvogodišnje pauze.

Videćemo hoće li selektor Srbije, Ljubiša Tumbaković, zvati levog beka crveno-belih za martovski baraž u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo (26. marta protiv Norveške u Oslu, a potencijalno i pet dana kasnije protiv Škotske ili Izraela u Beogradu). Svakako je sigurno da će obojica propustiti subotnje gostovanje Crvene zvezde u Šapcu, protiv Mačve (16 časova, prenos na TV Arena Sport).

Boaći je, inače, obnovio povredu zadnje lože, a Rodić ima problem sa preponama.