Fudbal

Čukin dribler vas poziva u petak na Brdo: Biće dobrog fudbala

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Veljko Birmančević veruje da "brđani" mogu da savladaju Spartak i izdrže u borbi za Evropu.

Izvor: MN Press

Čukarički nije baš najbolje započeo 2020. godinu. Posle poraza protiv Mladosti u Lučanima, pali su sa četvrte na petu poziciju i njihova borba za izlazak na međunarodnu scenu je pod ozbiljnim pritiskom.

Prilika da se stvari malo isprave dolazi u petak protiv Spartaka iz Subotice, a meč na Banovom brdu biće prenošen direktno na TV Arenasport 1.

Svestan važnosti tog susreta je i Veljko Birmančević, koji ovog četvrtka slavi 22. rođendan.

"Imali smo dosta teških utakmica u prva četiri kola, protiv zaista jakih rivala. Ne volim da tražim alibije, ali svi znaju koliko su teška gostovanja u Nišu i Lučanima. Moramo da uzimamo bodove, pre svega kod kuće, ali s obzirom na to da želimo ponovo u Evropu, moramo da pobeđujemo i na strani", rekao je odlični dribler Čukaričkog za sajt kluba.

Birmančević je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 27 mečeva, postigao tri gola i zabeležio sedam asistencija.

Birmančevića raduje što će utakmica biti uživo prenošena.

"Publika koja dođe na stadion, ali i pred TV kamerama, imaće šta da vidi u takvom odnosu snaga, protiv kvalitetnog rivala, koji ne kalkuliše mnogo. Siguran sam da, ako uđemo u meč kao protiv Voždovca, nećemo imati problema da zabeležimo preko potrebna tri boda. Ne igramo često pred TV kamerama, osim kad je reč o duelima protiv Crvene zvezde i Partizana, ali nema neke razlike. Sve je uglavnom isto, samo što je možda interesovanje za te utakmice malo veće."

Čukarički je "skliznuo" na peto mesto, a ispred njih je sada TSC iz Bačke Topole. Oni su glavni konkurent "brđana" za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

"TSC je iznenadio ove sezone, igraju zaista dobro, sa velikim respektom gledamo na njih. Smatram da je tu još Vojvodina, koja je već odmakla, i u ta tri tima treba tražiti dva koja zaslužuju da igraju u Evropi, pored naravno "večitih" rivala. TSC nas je trenutno obišao, ali to ništa ne mora da znači, samo je bod razlike. Ako ponovo počnemo da pobeđujemo, kao što smo to činili u prvom delu sezone kad smo igrali odlično, imaćemo dobre šanse da ponovo vinemo Čukarički u Evropu", rekao je Veljko Birmančević.

Utakmica Čukarički - Spartak je na programu u petak od 18.00 uz prenos na TV Arenasport 1.