Fudbal

Koronavirus registrovan u Srbiji a Superliga i Prva liga IGRAJU SE po planu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Generalni sekretar Zajednice Superlige i Prve lige Darko Ramovš kaže da će se 25. kolo takmičenja igrati po ranije predviđenom rasporedu

Izvor: MN Press

U Srbiji je registrovan prvi slučaj koronavirusa, u Subotici, ali bez obzira na to mečevi Superlige u fudbalu i Prvoj ligi igraće se prema ranije utvrđenom planu.

Generalni sekretar Zajednice Superlige i Prve lige Darko Ramovš rekao je da će se mečevi predstojećeg 25. kola odvijati neometano, ali da će se pratiti preporuke Ministarstva zdravlja.

"Ponašamo se profesionalno, kolo kreće več danas i utakmice se planiraju normalno. Pratimo razvoj situacije i preporuke Ministarstva zdravlja kako bismo smanjili rizik. U svakom slučaju, ponašaćemo se odgovorno, u saradnji sa Medicinskom komisijom FSS i ministarstvom. Imali smo i dosad sjajnu saradnju, radili smo zajedničke akcije davanja krvi, podizanja svesti oko doniranja organa i nastavićemo i sada. Bitno je da se deluje preventivno i da se ne diže panika", rekao je za Tanjug Darko Ramovš.

Zbog koronavirusa otkazani su brojni sportski događaji širom Evrope, dok je naloženo da pojedini mečevi budu odigrani pred praznim tribinama.