Fudbal

Partizan bez Sume protiv Radničkog - "Ko nema motiv neće igrati"!

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.rs

Trener crno-belih Savo Milošević pred derbi sa niškim Radničkim ponovo se osvrnuo na derbi, saglasio se da je bio loš i da je to rekao odmah posle susreta sa Zvezdom, ali i da veruje da je ekipa uspela da se oporavi.

Izvor: MN Press

U Evropi se otkazuju sportske manifestacije ili se utakmice igraju pred praznim tribinama zbog koronavirusa, ali u Srbiji, iako je potvrđen prvi slučaj zaraženog, o tome za sada, nema pomisli.

Partizan će u subotu, 7. marta, dočekati niški Radnički u derbiju 25. kola Superlige Srbije, a lepši pol će imati pravo na besplatan ulaz povodom Dana žena.

Posle "večitog derbija" koji je (ne)kvalitetoim razočarao sve, trener Partizana Savo Milošević veruje da se njegova ekipa oporavila posle duela sa Crvenom zvezdom, koji je zahtevao "veliku potrošnju", a o meču protiv Radničkog kaže da jew reč o ekipi koja je opasna, ima kvalitet i da zato od svog tima očekuje da bude na maksimumu.

"Želja nam je bila da podignemo nivou igre u odnosu na jesen, ali sam rekao da će to biti teško u našoj ligi, jer se suočavamo sa različitim problemima u odnosu na ono što smo igrali u Evropi. Fali nam ritma, jer kad izađete iz priprema uvek je malo komplikovanije prve tri, četiri utakmice... Trudiću se da ih motivišem, to je jedna od najbitnijh stvario koje trener mora da uradi, a ono što sam im rekao posle derbija jeste da oni ko ne budu imali motiv, neće igrati... Jedna od stvari koje tražim od ekipe jeste da ne tražimo opravdanja, nego da nam ona predstavljaju izazov".


O DERBIJU

ODGOVOR NA PITANJE O KRITIKAMA TIMU POSLE DERBIJA: "VERUJEM DA TO ZNATE BOLJE OD MENE"

O MEČU PROTIV RADNIČKOG: "Radnički je uvek nezgodna, ne igra na nivou od prošle godine, bilo je mnogo kadrovskih promena, ne samo kad je reč o treneru nego i igračkom kadru. Nišlije imaju problem kontinuiteta, ali promena trenera može biti i pozitivna i negativna. (Novog trenera koji je zamenio Milorada Kosanovića) Radoslava Bataka znam dugo, veliko smo prijatelji, želim mu sve najbolje, osim u utakmici sutra, ima kapacitet i snagu da Radničkom donese poboljšanje".

Jedini koji nije u kombinaciji za tim je Sejduba Suma (kartoni).

Miloševiću je bilo postavljeno pitanje o Izraelscu Nathu i zašto nije na nivou igara koje je pružao jesenas?

"Ima dosta stvari, ali detaljnu analizu ne mogu da iznosim pred vama, potrajalo bi".

Natho ili Lazar Marković?