Fudbal

Milijaš umesto Stankovića pred put u Šabac: Na pobedu bez obzira na uslove

Autor Jovan Terzić Izvor mondo.rs

Pomoćni trener Crvene zvezde najavio duel sa Mačvom: "Čeka nas sličan meč kao protiv Inđije".

Izvor: MN Press

U 25. kolu Superlige Srbije, u subotu od 16 časova (prenos na TV Arena Sport), vodeći tim na tabeli i dvostruki uzastopni šampion, Crvena zvezda, igra u Šapcu protiv poslednjeplasirane Mačve.

Svoja očekivanja od ove utakmice izneo je pomoćni trener crveno-belih, Nenad Milijaš, koji se pojavio na konferenciji za medije umesto najavljenog Dejan Stankovića.

"Posle derbija i nerešenog rezultata kod kuće (Crvena zvezda - Partizan 0:0), gostujemo Mačvi, gde do sada nismo lako dolazili do pobede. Sigurni smo da neće biti laka ni ova utakmica. Mačva jeste trenutno na poslednjoj poziciji, ali sigurno da i oni imaju neke svoje ciljeve koje će pokušati da ostvare jer se bore za opstanak. Imperativ je pobeda i daćemo maksimum za trijumf. Ne znamo u kakvom je stanju teren, čuli smo da nije savršen, to će nam predstavljati problem, ali opet znamo šta je Crvena zvezda i mi idemo na pobedu kakvi god bili uslovi", najavio je Milijaš, koji je umesto šefa stručnog štaba - kako je novinarima objašnjeno - govorio u cilju crveno-belih da promovišu i pomoćne trenere.

Poznato je da Ričmond Boaći i Milan Rodić nisu u konkurenciji za tim zbog povreda, uz Sekua Sanoga koji još nije debitovao od januarskog dolaska, a pod upitnikom je Miloš Vulić, koji ima problem sa skočnim zglobom.

"Imamo još nekih malih problema, videćemo danas na treningu ko će biti u postavi, a svi će videti sutra kako ćemo izgledati na terenu", rekao je Milijaš.

U Crvenoj zvezdi i dalje pamte eliminaciju iz Kupa od Mačve, 2018. godine, a akter te utakmice (rešene penalima posle 0:0) bio je upravo Milijaš.

"Već smo odigrali slične mečeve sa Mačvom. Ne toliko davno su imali istog trenera kao i sada, ispali smo iz kupa u Šapcu, dosta neočekivano. Svesni smo težine i nećemo lagano ući u utakmicu. Jeste teren isti i nama i njima, ne tražim alibi, takvo je vreme u ovo doba godine. Znamo način na koji treba da uđemo u meč, pokušaćemo da ispravimo neke greške iz meča sa Inđijom, a sa druge strane očekujemo sličan meč kao protiv Inđije", podsetio je nekadašnji vezista na nedavnih Inđija - Zvezda 1:1.

Osvrnuo se nekadašnji kapiten i na povratak Branka Jovičića u takmičarski pogon, koji je pauzirao zbog povrede još od jula.

"Branko je sa nama, bio je na klupi na poslednjim utakmicama. Sigurno je da njegov odnos na treningu i u svaličionici pomaže igračima, posebno na terenu. Ekipa oko njega postaje agresivnija, on to donosi svojim ponašanjem, a ja mu želim da što pre počne meč i vrati se na teren".

Za kraj, Milijaš je istakao da vidi zašto bi igračima bila potrebna dodatna motivacija za predstojeću utakmicu (imajući u vidu da je Mačva na poslednjem mestu tabele, a da crveno-beli imaju velikih 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana).

"Iz svog primera, moram da kažem da je motivacija dovoljna kada se obuče dres Crvene zvezde. Ne volim da pričam o motivaciji igračima koji dođu u naš klub, jer su grb i dres dovoljan motiv. Takođe, Stanković pokazuje svojim odnosom kako treba da se ophode prema tome. Bitno je da ulazimo u utakmice koncentrisano od prvog minuta i da odigramo na rezultat. To ćemo pokušati i u Šapcu i verujem u uspeh".